Hoppa till huvudinnehåll

Nytt ryskt dopningsfall: Juniorvärldsmästare i skidskytte fast för bekant substans

Eduard Latypov har testat positivt för meldonium Eduard Latypov, 2016. Bild: All Over Press eduard latypov,latypov

Idrottare efter idrottare, framför allt från Ryssland, har testat positivt för meldonium under den senaste tiden. Det färskaste ryska dopningsfallet kommer från skidskyttet.

Ryska idrottare i bland annat tennis, konståkning, hastighetsåkning på skridskor, basket och short track har åkt fast för meldonium sedan årsskiftet, då substansen blev förbjuden.

Nu kan man lägga skidskytte på den mörka listan.

Eduard Latypov testade positivt för meldonium i februari och riskerar nu att stängas av i fyra år. 21-åringen är dubbel juniorvärldsmästare och har i vinter vunnit en tävling i IBU-cupen, det vill säga nivån under världscupen.

Latypov är den tredje skidskytten som under kort tid åkt fast för meldonium. De två tidigare fallen (Olga Abramova och Artem Tyshchenko) handlade om ukrainska idrottare.

 • Sirkkala skola flyttar inte till Smedsgatan 1

  Skolans rektor Elise Kurtén: Utredningen är avslutad

  Åbo stad har utrett om Sirkkala skola eventuellt ska flytta till Smedsgatan 1. Nu bekräftar Sirkkala skolas rektor Elise Kurtén att den utredningen är avslutad. Sirkkala skolas adress ska även i fortsättningen vara Sirkkalagatan 20, säger hon till Yle Åboland.

 • Hangö anställde projektchef för Koverhar

  Ekenäsbon Agneta Evers ska hjälpa utveckla Koverhar.

  Det är Ekenäsbon Agneta Evers som i åtminstone sex månaders tid ska hjälpa Hangö stad med att saluföra och utveckla Koverharområdet. Stadsdirektör Denis Strandell anställde Evers på måndagen (27.2) och hon börjar jobba på torsdag (2.3).

 • Beslut om investering i Almahemmet flyttas fram till maj

  Kimitoöns kommunstyrelse följde kommundirektörens förslag.

  Kimitoöns kommundirektör Anneli Pahtas förslag inför tisdagens kommunstyrelsemöte var att styrelsen skulle följa kommunfullmäktiges beslut gällande renoveringen av Almahemmet. Ett beslut som innebär att man ska vänta på mer information innan man gör investeringar. Vilket var precis vad styrelsen gjorde.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport