Hoppa till huvudinnehåll

Nytt ryskt dopningsfall: Juniorvärldsmästare i skidskytte fast för bekant substans

Eduard Latypov har testat positivt för meldonium Eduard Latypov, 2016. Bild: All Over Press eduard latypov,latypov

Idrottare efter idrottare, framför allt från Ryssland, har testat positivt för meldonium under den senaste tiden. Det färskaste ryska dopningsfallet kommer från skidskyttet.

Ryska idrottare i bland annat tennis, konståkning, hastighetsåkning på skridskor, basket och short track har åkt fast för meldonium sedan årsskiftet, då substansen blev förbjuden.

Nu kan man lägga skidskytte på den mörka listan.

Eduard Latypov testade positivt för meldonium i februari och riskerar nu att stängas av i fyra år. 21-åringen är dubbel juniorvärldsmästare och har i vinter vunnit en tävling i IBU-cupen, det vill säga nivån under världscupen.

Latypov är den tredje skidskytten som under kort tid åkt fast för meldonium. De två tidigare fallen (Olga Abramova och Artem Tyshchenko) handlade om ukrainska idrottare.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

  • Clas Smeds svingar ordförandeklubban i IF Raseborg

    Sjundeåbon har också varit ordförande i KIK och SIF.

    En gammal friidrottsräv tar över som ordförande för Raseborg då Clas Smeds, 65 år, axlar ansvaret. Smeds är fortsättningsvis aktiv idrottare och drar joggingskorna på sig minst tre–fyra gånger i veckan för en löprunda.

  • Tomas Söderlund byter stil i kulstötning

    IF Raseborgs kulbjässe börjar rotera.

    IF Raseborgs kulstötare Tomas Söderlund byter stötstil för säsongen 2017. Söderlund, som är 27 år gammal, kommer att använda rotationsstilen i framtiden.