Hoppa till huvudinnehåll

Petter Northug skidar i Idensalmi – tack vare ansenlig summa pengar

Petter Northug just nu i Kanada – nästa vecka i Finland. Petter Northug, Kanada, mars 2016. Bild: All Over Press northug,Petter Northug

Världens kanske allra största skidstjärna Petter Northug deltar i en tävling i Idensalmi nästa vecka.

Den norska trettonfaldiga världsmästaren befinner sig för tillfället i Kanada där han har två lopp kvar av Ski Tour Canada. Nästa veckas fredag ska han tävla i Idensalmi.

Northug tackade för några månader sedan nej till en inbjudan, men har nu ändrat sig och deltar i en tävling över 8,8 kilometer med fri skidteknik nära Idensalmi centrum.

– För en vecka sedan tog Northug själv kontakt från Kanada och meddelade att han är intresserad, berättar Sami Repo från arrangörsstaben till Savon Sanomat.

– Visst begär han en helt ansenlig summa, men vi kände oss tvungna att tacka ja eftersom det känns som man inte alltid ens med pengar kan locka de stora namnen.

Den tidigare landslagsåkaren Repo avslöjar inte den exakta summan, men säger att det handlar om ”flera tusen euro”. Tävlingens budget är 40 000 euro och Repo väntar sig åtminstone 2 000 betalande åskådare.

Förutom Northug deltar bland annat OS-mästaren Sami Jauhojärvi och den svenska sprintkanonen Emil Jönsson. I damloppet hör Kerttu Niskanen och Laura Mononen till de största namnen.

  • Åboland tar stora risker inför hälsoreformen

    Nya hälsostationer byggs, utan garantier att de hyrs.

    I Kimitoön ska kommunfullmäktige ännu diskutera en renovering av Kimito hälsostation, medan man i Houtskär nyligen inledde arbetet med att bygga en ny hälsostation. Det finns inga garantier att landskapet om tre år hyr fastigheterna.

  • Aggressiv Trump, leende Clinton i livlig presidentvalsdebatt

    Agressivt och humoristiskt i första debatten.

    Det blev en livlig, tidvis aggressiv, tidvis humoristisk, första presidentvalsdebatt som avslutades klockan 5.30 finsk tid i morse. En leende Hillary Clinton och en högljudd och aggressiv Donald Trump möttes under den nittio minuter långa presidentvalsdebatten i New York.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport