Hoppa till huvudinnehåll

Skulle det smaka med en larv?

Stor nyfikenhet och mycket lite äckel mötte oss när vi bjöd dagisbarn och seniorer på rostade larver.

Du behöver inte smaka. Man får också bara titta. Så var det sagt. Naturligtvis kan man inte truga då man bjuder på larver - de är ju faktiskt lite läskiga även om de är döda, frystorkade, rostade, saltade och ligger riktigt stilla på tallriken.

Vi besökte Singsby daghem i Korsholm och Folkhälsan huset i Vasa. Nästan alla som provsmakade tyckte att larver är hyfsat gott.

Läs också:
Ätbara insekter

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

  • Gör din egen glass - två bäriga sorbeter

    Frukt, vatten och socker, så enkelt gör du glass hemma.

    Mathantverkaren Robin Nyman i Jakobstad älskar glass. Förebilden är den traditionella italienska glassen, gjord på naturliga råvaror som bär och mjölk och ägg. Här delar han med sig av två bäriga sorbeter som är enkla att göra hemma.

  • Solbadande donna i papiermaché

    Gör man egna prydnadsföremål så får man dem som vill!

    Dags att ta fram din inre skulptör och forma till något vackert! Klassikern papiermaché har de flesta testat och jag kan lova att det är lika roligt varje gång!

  • Låtsaskött är ett klimatsmart alternativ till biffen

    Många väljer att minska på köttätandet.

    För den som inte vill äta kött men ändå vill ha något köttliknande på tallriken finns numera gott om alternativ. Låtsaskötten är proteinrika, har liten klimatpåverkan och är en genväg i det gröna köket.

Nyligen publicerat - Strömsö