Hoppa till huvudinnehåll

Skulle det smaka med en larv?

Stor nyfikenhet och mycket lite äckel mötte oss när vi bjöd dagisbarn och seniorer på rostade larver.

Du behöver inte smaka. Man får också bara titta. Så var det sagt. Naturligtvis kan man inte truga då man bjuder på larver - de är ju faktiskt lite läskiga även om de är döda, frystorkade, rostade, saltade och ligger riktigt stilla på tallriken.

Vi besökte Singsby daghem i Korsholm och Folkhälsan huset i Vasa. Nästan alla som provsmakade tyckte att larver är hyfsat gott.

Läs också:
Ätbara insekter

Strömsö

Bilder på Instagram

Vi i rutan

  • Camilla Forsén-Ström

    Camilla Forsén-Ström

    Konstexpert
  • Elin Skagersten-Ström.

    Elin Skagersten-Ström

    Redaktör

    Programledare för Strömsö.

  • Jonas Sundström, Strömsön juontaja.

    Jonas Sundström

    Programvärd och redaktör

    Programvärd på Strömsö. Juontaja kahdella kielellä Strömsön lifestyle-ohjelmassa. Ta gärna kontakt på jonas.sundstrom@yle.fi.

  • Jim Björni

    Jim Björni

    Redaktör
  • Lee Esselström

    Lee Esselström

    Redaktör

    Redaktör och hantverksexpert på Strömsö.

  • Owe Salmela.

    Owe Salmela

    Florist
  • Örtexpert Alexandra De Paoli

    Alexandra De Paoli

    Örtterapeut

    Örtterapeut och journalist, uppvuxen i Stockholm men numera bosatt i norra Sverige.

  • Porträtt på Strömsös kock Anders Samuelsson med skog i bakgrunden

    Anders Samuelsson

    Kock

    Jag är Strömsös kock. I köket gillar jag hållbarhet och ekologiska världen, och satsar gärna på det skandinaviska köket i kombination med nya smaker. På fritiden gillar jag friluftsliv och skidåkning.

Nyligen publicerat - Strömsö