Hoppa till huvudinnehåll

Blue Fox fick storstryk – säsongen över

Det blev en tung kväll för Blue Fox (arkivbild). Förlusten sved för Johnny Ojala och Blue Fox, november 2015. Bild: Yle/Antti Koivukangas blue fox,innebandy,johnny ojala,ojala,sport

I drygt en period hängde Blue Fox med mot Steelers. Sedan var det kört – och samtidigt tog säsongen slut för Nykarlebylaget.

Efter en 7–2-förlust borta mot Steelers hade Blue Fox kniven på strupen inför fredagens andra semifinalmöte i division 1-innebandyn.

En förlust hemma i Stjärnhallen skulle också sätta punkt för säsongen i Nykarleby – mindre än en vecka efter att Blue Fox slog ut SB Vaasa i det österbottniska kvartsfinalderbyt.

Steelers gick tidigt upp i en tvåmålsledning, men Alexander Nyman reducerade i den första perioden. I början av den andra perioden var Blue Fox också ikapp när Johnny Fredriksson skickade in 2–2.

Rann iväg i tredje

De drygt 500 åskådarna i Nykarleby fick njuta ett par minuter av kvitteringsläget. Sedan var det kört för Blue Fox.

Hemmalaget åkte på ett par baklängesmål och inför den tredje perioden hade Steelers greppet med 4–2. Under de sista tjugo minuterna rann siffrorna iväg. Roope Mutka fick vittja nätet fyra gånger till när Steelers gick till final med 8–2.

Steelers får därmed möta LaSB i finalen av division 1. Den spelas i bäst av fem matcher och det lag som tar hem serien stiger till ligan. Förloraren kvalar mot nästjumbon i ligan.

 • Nicolina Zilliacus-Korsström: Yle Fem i ett nytt paket

  Yle Fems programchef skriver om den stundande tv-förnyelsen.

  Yles förvaltningsråd har den 25 oktober beslutat att Yle kan gå vidare med sin plan för tv-förnyelsen. Yle Fems programchef Nicolina Zilliacus-Korsström skriver om vad det innebär för Yle Fem.

 • Flera stora exportföretag backar

  Få tecken på tillväxt under juli-september.

  Flera bolag har i dag publicerat sina delårsresultat för årets tredje kvartal. UPM:s aktiekurs steg till sitt högsta värde på 16 år, men det finns få tecken på att en global tillväxt skulle ta fart.

 • Planen för tvålfabriken drogs tillbaka

  Över 200 namn för fabrikens bevarande.

  Stadsplaneändringen för området kring Brändö sund och tvålfabriken i Vasa drogs överraskande tillbaka från stadsstyreslens planeringsektions möte på tisdagskvällen.

 • Kapningsalert på flyg till Tammerfors-Birkala flygplats

  Litauiskt Airbusplan landade med Horneteskort.

  En stor polisoperation ägde rum på Tammerfors-Birkala flygplats på tisdagskvällen. Ett passagerarplan på väg dit från Malaga misstänktes ha utsatts för ett kapningsförsök.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Svenska skidexperten om norska skandalen: ”Är stor som Jupiter”

  "Många vill stänga av varenda jävel som burit en lusekofta."

  Norge, Norge, Norge. Efter alla avslöjanden kring det norska skidlandslaget tog Yle Sporten kontakt med Sportbladets Kristoffer Bergström, på plats i Val Senales där världseliten tränar just nu. Han beskriver en massiv svensk kritik mot grannen: "Många vill stänga av varenda jävel som någonsin burit en lusekofta."

 • Sundby fortsätter ta medicin: Måste ta den

  Världens bäste fortsätter att ta sin astmamedicin.

  Han fick en kort avstängning på grund av felanvändning av astmamedicin. Nu tränar Martin Johnsrud Sundby för att behålla platsen som världens främste – utan att ändra sin medicinering.

 • CSKA Moskva: Besked om Eremenko i november

  Finländarens klubb lyfter på locket en aning.

  Det finns inga bekräftade uppgifter om vad som har skett i röran runt Roman Eremenko. Nu lyfter finländarens klubb CSKA Moskva åtminstone på locket en aning.