Hoppa till huvudinnehåll

Dömer ut svineriet: ”Visar inte respekt”

Henrik Tallinder tror inte TPS spel på lördagen räcker till i Vasa.
Henrik Tallinder tror inte TPS spel på lördagen räcker till i Vasa. Henrik Tallinder tror inte TPS spel på lördagen räcker till i Vasa. Bild: Jari Pekkarinen/All Over Press henrik tallinder

TPS har matchboll i åttondelsfinalen mot Sport. Det hettade till ordentligt i mötet och slutspelsdebutanten Sport fick två matchstraff. Henrik Tallinder är kritisk till motståndarnas tacklingar.

Det brukar smälla betydligt mer när slutspelet startar. Ett mer fysiskt spel är en del av matchen, men i Åbo blev det direkt fult spel.

I den första perioden sänkte Henrik Koivisto en motståndare och i slutskedet tacklade Teemu Tallberg en motståndare i ryggen. Båda Sportspelarna åkte i duschen med matchstraff.

TPS-backen Henrik Tallinder dömer ut Vasaspelarnas tilltag.

– Jag tycker inte de visar respekt i de lägena. På ett sätt är det ganska naturligt att de vill visa att det inte ska gå så här i nästa match och som motståndare måste man skydda sig själv mer än normalt. Samtidigt försvarar det inte deras aktioner, säger han till Yle Sporten.

Såg inget

I Sportlägret har man givetvis blundat i de sekvenserna.

– Jag såg ingen av situationer och kommer inte att säga något om dem, säger Erik Riska till Yle Sporten.

Sport fick överlag många utvisningar i matchen, men Riska vill absolut inte skylla på domarna.

– Nej, vi tar utvisningarna. Jag tänkte inte på domarna ens. De fick spela mycket i powerplay och då får man också chanser. Trots det var matchen jämn och det kunde ha svängt på slutet.

Erik Riska.
Erik Riska. Erik Riska. Bild: Juha Tamminen/All Over Press erik riska

"Starka på Kopparön"

Redan på söndag fortsätter matchserien i Vasa. Då måste Sport vinna för att hålla slutspelsvåren vid liv.

– Vi behöver inte ändra på så mycket. Vi tar bort utvisningarna och så kniper vi en seger hemma. Det blir kul att spela där inför utsålda läktare. Vi är starka på Kopparön, säger Riska.

Trots att TPS slog Sport med 4–2 på lördagen, tror Henrik Tallinder inte att det spelet räcker för att knäcka Sports drömmar i Vasa.

– Vi måste upp ett snäpp. Jag tycker väl att vi hade initiativet hela vägen och skapade chanser, men det var ändå jämnt.

"Nu börjar säsongen"

Med sina 37 år är Tallinder en riktig slutspelsräv. TPS har varit formsvagt på sistone, men det räknas inte längre.

– Det är ju kanon att vi visade att vi kan vinna. Men det är nu säsongen börjar. Man tänder till på ett annat sätt.

– Det är det här som är det roliga. Det blir fullt i Vasa och det är alltid kul att få den stämningen. Då är det fantastiskt att vara på isen.