Hoppa till huvudinnehåll

Pampasmaffian är redo

Pampasmaffian 2016.
Medlemmarna i Pampasmaffian är taggade inför Nationaldagen. Pampasmaffian 2016. pampasmaffian 2016

I fem månader och otaliga timmar har Pampasmaffian suttit på möten, bokat artister, ringt samtal och planerat. Nu på måndag kör Pampasveckan äntligen igång.

– Det känns lugnt – det mesta är under kontroll, i princip allt. Det finns en del små grejer som ännu måste fixas men på det stora hela är jag lugn, säger Julia Lövdahl som är chef över Pampasmafian och har huvudansvaret över hela Pampas Nationaldag.

Pampasmaffian består förutom Julia av festfixarna Victoria Bäckman och Frida Hasselblatt, ekonomiansvariga Amanda Snellman, PR och infomannen Kim Filppula och Julie Skrifvars som är Olympiadansvarig.

Bossen Julia säger att samarbetet mellan alla i gänget har fungerat bra. Under planeringen har de blivit ett sammansvetsat team och goda kompisar.

Fem månader av förberedelser

Förberedelserna för Pampas Nationaldag har hållit på sedan oktober. Det är svårt att räkna ut exakt hur många timmar Pampasmaffian har satt ner på förberedelser men de satte gång redan i oktober. När Nationaldagen började närma sig blev det flera möten per vecka.

– Alla små grejer tar tid, saker man inte tänker på – som hur får man el till torget? Hur får vi vatten till olympiaden? säger olympiadansvariga Julie Skrifvars.

I år har artistbokningarna också tagit upp mycket tid och energi. Efter flera års ihärdigt arbete lyckades Pampasmaffian boka Markoolio som huvudartist.

Markoolio verkar dra folk, för biljetterna har gått åt och det finns inga restbiljetter kvar. Huvudartist på sillisen är K.A.J.

PR-mannen kommer lättast undan

Alla är överens om att det är mycket jobb med att ordna Pampas, men vem i maffian kommer enklast undan?

– Det kanske är jag som kommer lättast undan. Det är bara att sitta och ha koll på Facebook hela tiden, säger PR-ansvarige Kim.

– Man lär ju sig jättemycket, särskilt kanske Frida och Victoria som fixar kvällsfesterna. De har ju till exempel varit ansvariga för att boka artisterna. Jag har varit ansvarig för bokföringen och bokslutet och har lärt mig hur man gör sig sådant i praktiken, säger Amanda som är ekonomiansvarig.

Nyligen publicerat - X3M