Hoppa till huvudinnehåll

Pärmäkoski hittade sitt galna jag

Krista Pärmäkoski slutade fyra i Kanadatouren.
Krista Pärmäkoski slutade fyra i Kanadatouren. Krista Pärmäkoski slutade fyra i Kanadatouren. Bild: EPA krista pärmäkoski

Kanadatouren gav löfte om mycket mer för Krista Pärmäkoski. Hon avslutade säsongen på topp – och skulle gärna ha fortsatt den.

I säsongens nästsista lopp i fredags tog Krista Pärmäkoski sin andra pallplats under världscupsäsongen. Tredjeplatsen på tio kilometer fritt följdes upp med en magnifik jaktstart på lördagen.

Pärmäkoski var snabbast av alla under den sista etappen i klassisk stil i Canmore. Hon åkte upp sig till en fjärdeplats i Kanadatouren.

– På sätt och vis kunde säsongen ha fått fortsätta. Avslutningen gick så bra. Samtidigt känns det skönt att få sätta punkt, världscupsäsongen har varit lång. Jag kan lämna Kanadatouren med positiva känslor, säger Pärmäkoski till Yle.

Bättre i sprint

Pärmäkoski slutade fyra i den totala världscupen. En anledning till den placeringen är att hon har gått framåt i sprintåkningen.

– Jag visste att det krävs för att ligga högt upp i världscupen. Det var mitt huvudmål för säsongen och jag lyckades fint.

Pärmäkoski plockar också fram att hon fick vara frisk och kunde höja träningsmängden som framgångsfaktorer. Dessutom har hon hittat tävlingsskallen igen.

– Den där galenskapen, som har varit borta ett par år, är tillbaka. Jag räds inte någon motståndare. Jag vågar ta mina egna beslut i tävlingarna, vilket har synts i sprinttävlingarna.

 • En läkare undersöker ett barn med stetoskop.

  Åboländskt vårdbolag diskuteras i Pargas

  Ska Pargas gå vidare i planeringsarbetet?

  Diskussionen om att grunda ett åboländskt vårdbolag tar fart i Pargas på måndagen. Då behandlas projektplanen för ett åboländskt vårdbolag i stadsstyrelsen.

 • Nya bäddavdelningen i Karleby.

  Nya bäddavdelningen i Karleby tar form

  Blir fyra våningar hög och inflyttningsklar nästa höst.

  Bygget av den efterlängtade bäddavdelningen i Karleby är i full gång. Byggnaden blir fyra våningar hög och inflyttningsklar nästa höst.

 • Suomi Ensin demonstrerar på Järnvägstorget den 10.3.

  Polisen: Motdemonstranterna får stanna på Järnvägstorget

  Demonstranterna måste ändå flytta på sig en aning.

  Helsingforspolisen meddelar nu att också motdemonstranterna får stanna på Järnvägstorget under festivalen Världen i byn. Tidigare på måndagen klarnade det att flyktingdemonstrationen får fortsätta under evenemanget, men att motdemonstranterna måste flytta.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport