Hoppa till huvudinnehåll

Åminne miljö byggde utan lov i Raseborg igen

Skogsmark
Området som Åminne miljö vill bebygga. Skogsmark Bild: Yle/Maria Wasström åminne miljö

Företaget Åminne miljö har byggt utan tillstånd i Åminnefors i Raseborg igen.

Den här gången har de byggt en väg utan lov. Företaget hade i november 2014 ansökt om miljötillstånd - de ville bygga en privat väg med återanvänd krossad betong som fyllningsmaterial. Staden skulle i december 2015 inspektera platsen innan tillståndet beviljas. Då visade det sig att vägen redan var byggd.

Miljö- och byggnadsnämnden i Raseborg föreslås nu (16.3.2016) bevilja tillståndet i efterskott.

En konstgjord damm i en skog.
Såna här bilder marknadsför Åminne miljö sig med på webben. En konstgjord damm i en skog. Bild: Åminne miljö åminne miljö,Raseborg,Pojo, Raseborg,Åminnefors, Raseborg

Damm och kanal 2012

Fastighetsaktiebolaget Åminne miljö åkte för fyra år sedan också fast då de hade börjat bygga en konstgjord damm utan giltiga lov. De hade också sprängt en 20 meter lång och ställvis 4 meter djup kanal i ett berg för regleringen av vattennivån i dammen. Dammen skulle bli 12 000 kvadratmeter stor, det vill säga över en hektar.

Företaget planerar ett område i Åminnefors med hus för välbärgade finlandssvenska familjer. Området ligger i närheten av Nordcenters golfbanor.

Det planerade nya bostads- och fritidsbostadsområdet ligger öster om golfbanan. Till en början planeras 25 tomtplatser i närheten av Munkbackavägen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland