Hoppa till huvudinnehåll

Lypa vill väl med mångsidig musikshow

Flygels tangenter.
Flygels tangenter. Bild: Yle/Lotta Sundström musik,konstmusik,piano,Flygel,musikundervisning,Musiklektionen,pianostämmare

Elever vid Lyceiparkens skola i Borgå ställer till med en välgörenhetskonsert till förmån för asylsökande. Konserten bjuder bland annat på kända överraskningsartister.

Välgörenhetsgalan Lypa vill väl går av stapeln på Kulturhuset Grand i Borgå den 8 april.

Enligt Kulturhuset Grand bjuder eleverna vid Lyceiparkens skola på scenspektakel med mycket musik, dans och överraskningsgäster.

– Jag håller med om beskrivningen. Det kommer att vara jättefint, säger Julia Halttunen som är en av eleverna som uppträder under galan.

Julia Halttunen från Lyceiparkens skola
Julia Halttunen. Julia Halttunen från Lyceiparkens skola Bild: Yle/Fredrika Sundén julia halttunen

Hon berättar att planen är att alla elever ska kunna få vara med och uppträda. Galan bjuder på allt från soloartister till band, och från tillvalsmusikens skolkör till solopianister.

Hemliga artister

Dessutom kommer överraskningsgäster att uppträda. Vem de är vill Julia Halttunen ännu inte avslöja, men bland dem finns kända namn både ur Borgå- och riksperspektiv.

Eleverna samarbetar med en av överraskningsartisterna.

De elever som ska uppträda med artisten har redan övat på sångerna, men ännu inte tillsammans med hen. Tanken är att det ska bli en gemensam övning så fort som möjligt.

– Det kommer ju att vara jättenervöst för alla elever som ska uppträda tillsammans med artisten, men jag tror att det kommer att vara trevligt för själva artisten. Det är ju ändå för välgörenhetsändamål.

Till förmån för Borgåflyktingar

Eftersom det inte finns något dramatillval på Lyceiparkens skola i år så föddes tanken om att ställa till med en konsert.

Biljettintäkterna kommer att doneras åt de asylsökande som bor i Borgå.

Julia Halttunen berättar att det var hennes musiklärare Magnus Strandvik som kom på idén.

– Det var Magnus som kom på att vi kan donera intäkterna till välgörenhet eftersom det har kommit så mycket flyktingar till Finland och Borgå.

– Ingen kommer att känna sig dålig för att ha köpt biljetter. Allt går ju ändå till ett gott ändamål.

Många uppträdanden

Eleverna har redan hunnit öva en hel del inför konserten. Julia Halttunen utlovar ungefär 20 olika uppträdanden av eleverna.

– I tillvalsmusiken har vi övat varje onsdag eftermiddag, och alla band som ska uppträda har haft genomgångar med Magnus redan. Det ser ganska bra ut.

Mer information om när och var man kan köpa biljetter till Lypa vill väl dyker upp på Lyceiparkens skolas sida på Facebook inom kort.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland