Hoppa till huvudinnehåll

Viikingit gick på knock – mästarna illa ute i slutspelet

Tero Tiitu med skyddsglasögon och Niclas Meyer, längst till höger, firar ett mål. Bild: Yle/Sebastian Backman innebandy,niclas meyer,sport,tero tiitu,viikingit

Regerande mästarna SPV från Seinäjoki har hamnat ordentligt i brygga mot Viikingit i kvartsfinalserien. Viikingit vann på onsdagen med hela 9–0 på bortaplan och leder nu kvartsfinalserien med 3–1 i matcher.

SPV har inte haft något lätt säsong i innebandyligan och efter onsdagens förlust måste laget vinna de tre återstående matcherna i kvartsfinalserien annars väntar sommarlov.

Viikingit spelade ut SPV totalt i den första perioden i onsdagens match i Seinäjoki. Redan efter 37 sekunder satte Niclas Meyer 1–0 för gästerna och innan ens halva den första perioden var spelad ledde laget med 3–0.

Och det slutade inte där. Efter mål av Roni Laasonen och Mikael Lax i slutet av perioden ledde Viikingt med 5–0 efter 20 minuter.

Det underläget klarade SPV inte av att hämta in.

I början av den sista perioden ökade Tero Tiitu på till 6–0 och Viikingit vann till slut med hela 9–0. Viikingit kan på fredag säkra en plats i semifinalerna.

Resultat:

Erä – Oilers 5–7
1–3 i matcher

OLS – Classic 6–9
1–3 i matcher

SPV – Viikingit 0–9
1–3 i matcher

TPS – Happee 5–4
2–2 i matcher

 • Frankrike vill stoppa TTIP-förhandlingarna

  Liknande uttalanden har getts i Tyskland.

  Frankrike vill att EU-kommissionen stoppar förhandlingarna om det stora frihandelsavtalet TTIP med USA. För några dagar sedan sa Tyskland att förhandlingarna har havererat, men det tillbakavisades av EU-kommissionen.

 • Fler avgiftsfria perioder i dagvården i Vasa

  Både familjerna och staden sparar pengar.

  Vasa stad utökar de avgiftsfria perioderna inom dagvården ytterligare. Nu behöver inte familjerna betala för dagvård på höstlovet, jullovet eller sportlovet om barnen är hemma under den perioden.

 • Hymyilevä mies tävlar om Nordiska rådets filmpris 2016

  Fem filmer om unga män tävlar om ära och ryktbarhet.

  Som så ofta visar kandidaterna till Nordiska rådets filmpris att det görs oerhört fina filmer i Norden. Och som så ofta är det skildringar av män i olika åldrar som trängs i täten.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport