Hoppa till huvudinnehåll

Helsingfors-Vanda flygplats högt på topplista

Incheckning vid Helsingfors-Vanda
Incheckning vid Helsingfors-Vanda Bild: YLE Victoria Wirén incheckning

Helsingfors-Vanda flygplats var valts till norra Europas bästa flygplats. Det är organisationen Skytrax som har låtit resenärer rösta fram sina favoritflygplatser.

Ledningen för Helsingfors-Vanda flygplats gläds åt utmärkelsen och skriver i ett pressmeddelande att man har arbetat med att utveckla flygplatsen bland annat genom att undersöka hurudana flygresenärerna är, vad de förväntar sig och vart de är på väg.

Helsingfors-Vanda flygplats placerar sig som nummer 15 på flygplatsernas hundra i topp-lista. Det är en förbättring från fjolårets 18:e plats.

Var gränsen för norra Europa går verkar ändå vara aningen oklart. Både Amsterdams flygplats och Heathrow i London placerar sig bättre än Helsingfors-Vanda.

Singapore och München i topp

Världens bästa flygplats blev Changi i Singapore och Franz Josef Strauss-flygplatsen i München utsågs till bäst i Europa.

Skytrax undersökning gjordes mellan juni 2015 och februari 2016 och 13,25 miljoner flygresenärer från 106 olika länder deltog.

De röstade på sina favoriter bland 550 flygplatser runtom i världen, bland annat genom att betygsätta säkerhetskontroller, shoppingmöjligheter, transferarrangemang och passkontroller.

Skytrax är en oberoende icke-vinstgivande organisation som jämför internationella flygplatser.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen