Hoppa till huvudinnehåll

Äntligen hittade VPS en ny målvakt – från Ryssland

Jevgeni Kobotjev spelade för FC Tosno som föll mot Zenit i den ryska cupen hösten 2015.
Jevgeni Kobotjev spelade tidigare för FC Tosno som föll mot Zenit i den ryska cupen hösten 2015. Jevgeni Kobotjev spelade för FC Tosno som föll mot Zenit i den ryska cupen hösten 2015. Bild: All Over Press Artjom Dzjuba,FK Zenit Sankt Petersburg

VPS har letat efter en ersättare till Henri Sillanpää under hela vintern. Nu hittade man en tidigare U21-landslagsmålvakt från Ryssland.

26-årige Jevgeni Kobotjev har spelat tidigare för de ryska ligalagen FC Ufa och Terek Grozny. Senast spelade han för FC Tosno i ryska division 1.

- Jevgeni är en mångsidig och begåvad målvakt. Han är tekniskt och fysiskt skicklig men också socialt en spelare som anpassar sig lätt. Man ser att han är ett verkligt proffs, säger Henri Sillanpää som fortsätter i VPS som målvaktstränare, på klubbens webbplats.

VPS har haft flera olika målvakter på test under vintern. Mateusz Kryczka, Ryan Thompson, Craig Hill och några till lyckades inte övertyga klubbledningen. Det har däremot Kobotjev gjort.

- Vi har letat länge efter en målvakt och nu fick vi äntligen en. Jevgeni uppfyller våra kriterier och han har spelat i stora ligor för stora klubbar. Han är sportslig och passar in bra i vår verksamhetsmiljö, säger VPS chefstränare Petri Vuorinen.

VPS målvaktstrio under år 2016 består av Jevgeni Kobotjev, Juuso Kevari och Mathias Östergård.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport