Hoppa till huvudinnehåll

Fredagssnackare: Degerby ska vara porten till Västnyland

Degerby i Ingå
Degerby är bland de vackraste ställen som kunde fungera som en port till Västnyland. Degerby i Ingå Bild: Yle/Robin Lindberg degerby

Porten till Ingå ska finnas i Degerby och ska bestå av ett halmhus vid stamväg 51, tycker fredagssnackaren Lena Selén. Hon skjuter ner Ingå kommuns planer att utveckla företagsområdet Ingåport mellan Täktervägen och avtaget till kyrkbyn.

- Småindustri ska inte ge intryck av Ingå. Ingå är ju något helt annat.

-
Lena Selén och Dan Idman var Yle Västnylands fredagssnackare den 18 mars. - Bild: Yle/Christoffer Westerlund fredagssnack

I Seléns tilltänkta halmhus skulle jordbrukare kunna marknadsföra sig själva, folk skulle kunna få information om service i regionen och människor kunde stanna till och umgås med varandra. Halmhuset skulle inte bara vara porten till Ingå utan till hela Västnyland.

- Det här är min dröm. Degerby är ett av de vackraste områdena och det här skulle visa vad Västnyland egentligen är, säger Selén.

Inte heller Dan Idman understöder planerna kring Ingåport utan ställer sig genast bakom Seléns planer.

- Det är klart att man ska utveckla, men man måste ju fundera över vad man utvecklar, påpekar Idman.

Andra samtalsämnen under fredagssnacket var framtiden för Wilhelmsdal i Ingå och planerna på ett turismcentrum i centrum av Hangö.