Hoppa till huvudinnehåll

Mika Partanen tänker låta hockeyfrillan växa

Mika Partanen bänkade sig på Juha-Pekka Pietilä i den första kvartsfinalmatchen mot Pelicans.
Mika Partanen bänkade sig på Juha-Pekka Pietilä i den första kvartsfinalmatchen mot Pelicans. Mika Partanen bänkade sig på Juha-Pekka Pietilä i den första kvartsfinalmatchen mot Pelicans. Bild: All Over Press Mika Partanen,Helsingfors IFK (ishockey),Pelicans

Det här playoffskägget kan nog bli ganska blygsamt men håret får växa, säger HIFK:s Mika Partanen som njuter av att slutspelet är igång.

Partanen spelade fram till två av HIFK:s mål när Helsingforslaget inledde slutspelsvåren med en 5-1 hemmaseger över Pelicans.

- Vi brydde oss inte om vad motståndaren gör utan fokuserade på våra egna grejer och styrkor. Det räckte till idag, berättar Partanen för Yle Sportens praktikant Ville Bengs efter segern.

Du har relativt lite erfarenhet från slutspelet. Du har spelat tio matcher tidigare. Hur känns det nu att spela i de här matcherna?

- Det är roligt. De här är de bästa matcherna. Jag har inte haft så många slutspelsmatcher ännu, men det är nog så att våren är roligast.

Vad tycker du om Pelicans?

- De har ett hårt lag. De ger nog aldrig upp. Det blir en tajt match imorgon, det är helt säkert. Vi får göra bättre ifrån oss än idag för att vinna där.

Du har en präktig hockeyfrilla. Hur är det med playoffskägget, tänker du odla en sådan?

- Skägget växer inte i samma takt med håret. Det här skägget kan nog bli ganska blygsamt, men håret får växa.

Daniel Grillfors firade 2-1 målet mot Pelicans tillsammans med Joonas Rask, Tomas Zaborsky och Yohann Auvitu.
Daniel Grillfors firade 2-1 målet mot Pelicans tillsammans med Joonas Rask, Tomas Zaborsky och Yohann Auvitu. Daniel Grillfors firade 2-1 målet mot Pelicans tillsammans med Joonas Rask, Tomas Zaborsky och Yohann Auvitu. Bild: All Over Press Daniel Grillfors,Joonas Rask,tomas zaborsky,Yohann Auvitu,Helsingfors IFK (ishockey)

Grillfors varnar för matcherna i Lahtis: "De har tre killar på oss"

HIFK-backen Daniel Grillfors var inte nöjd över sin egen insats i 5-1 segern över Pelicans, men han tyckte att laget hade förberett sig bra under den åtta dagar långa pausen.

- Vi har haft välidgt långt tid att förbereda oss. Vi har kört hårt och även tagit det lugnt någon dag. Det är bara att försöka förbereda sig så gott man kan, konstaterar Grillfors.

Du har vunnit två SM-guld och är en av de erfarna spelarna i laget. Hurudan är din roll i slutspelet?

- Min roll kan variera från match till match. Jag har väldigt mycket defensivt men följer med i anfallen och försöker vara en liten farlighet för motståndarna. Defensiven känner jag är allra viktigast när slutspelet är igång. Då är det inte bara att dumgå. Man måste tänka på vad man gör varje gång.

Kan vi vänta oss poäng av dig?

- Det kan alltid komma men det är inte så stor skillnad. Det är vi som vinner idag och då spelar det ingen roll om jag gör poäng eller inte.

Med vilka tankar åker ni till Lahtis imorgon?

- Det kommer att bli tufft såklar. Lite mindre rink och det känns som att de kör lite hårdare där. De är snabba på att dumpa pucken och så har de tre killar på oss. Vi måste vara alerta från början och försöka reda ut hur vi ska få ut pucken varje gång och vända snabbt tillbaka. Då kan vi få kontringar också.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport