Hoppa till huvudinnehåll

Musiktest: I vilket band sjöng Bryan Ferry och vem fick en hit med I Will Survive?

Bryan Ferry
Bryan Ferry. Bryan Ferry Bild: FOTO: EPA/HANS KLAUS TECHT Bryan Ferry

Här är den – Radio Vegas pop/rockfrågesport!

Testa dina musikkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng! Varför inte ha en liten tävling på jobbet under kafferasten eller över en liten fredagspilsner efter jobbet på puben runt hörnet?

Varje fredag kommer 10 nya frågor av varierande svårighetsgrad här på svenska.yle.fi. Ämnesområdena rör sig inom de musikstilar som kan kallas något slags pop och rock, men kan även gälla soul, funk, blues, punk, heavy och så vidare.

Vid rätt svar markeras ditt svar genast med grönt. Ett felaktigt svar blir rött och då markeras det rätta svaret med fet stil.

Rock'n'roll! Eller något. Lycka till!

Vem fick under slutet av 1970-talet en hit med ”I Will Survive”?

Vilket band förknippas med sångaren och låtskrivaren Bryan Ferry?

Vad hette duon som år 1989 hade en Grammybelönad debuthit med "Girl You Know It's True", men fick lämna tillbaka priset när det kom fram att det inte var de själva som sjöng?

År 1979 blev singeln ”My Sharona” en listetta i flera länder. Den blev samtidigt både den första och den största hitten för det här bandet. Vad hette de?

I vilket svenskt rockband är Joakim ”Jocke” Berg sångare, låtskrivare och gitarrist?

Här i veckan fyllde skivan ”Destroyer” 40 år. Vilket storsäljande amerikanskt hårdrockband gav ut den? Det blev deras första platinaskiva och deras definitiva genombrott.

Med vilket 60-tals band från Nordirland blev Van Morrison först känd?

Vilken var Michael Jacksons första etta på singellistan som soloartist?

”Me And Bobby McGee” är en populär låt som gjorts i många olika versioner. Men vem skrev den? Personen har även själv sjungit in den.

Vilken rocksångare heter egentligen James Osterberg? Han är även sångare i protopunkbandet The Stooges.