Hoppa till huvudinnehåll

Åbo ärkestift får utmärkelse för sitt flyktingarbete

Bild: Yle/Philip Stenkula kyrka,Åbo

Röda Korsets distrikt i Egentliga Finland och Satakunta tackar församlingarna i Åbo ärkestift för samarbetet kring flyktingfrågan.

Distrikten har i dag, måndag, beviljat församlingarna en utmärkelse som tack för deras samarbete och vilja att hjälpa till med flyktingsituationen.

Enligt Röda Korset har församlingarnas fördomsfria sätt att hjälpa gjort ett intryck. Det här gäller både församlingsanställda och frivilliga inom församlingarna. Röda Korset lyfter också fram den positiva atmosfären i samband med arbetet.

Ärkebiskop Kari Mäkinen och biskop Kaarlo Kalliala tar emot utmärkelsen i dag i samband med dagen mot rasism. Utmärkelsen delas ut i flyktingförläggningen Mäntykoti på Tallbacken i Åbo. Mäntykoti har nyligen omvandlats till ett boende för asylsökande.

Röda Korsets utmärkelse Fördomsfri föregångare beviljas till företag, samfund och människor som genom sitt agerande har bidragit till att människor behandlas lika i det finländska samhället. Viktigt är att främja positiva attityder och föra en öppen debatt som bygger på fakta.