Hoppa till huvudinnehåll

”Här står väldigt många rödögda, panikslagna människor”

Människor tröstar varandra efter explosioner vid flygplatsen i Bryssel.
Människor tröstar varandra efter explosioner vid flygplatsen i Bryssel. Bild: EPA/OLIVIER HOSLET Bryssel,Belgien,terrorism,sorg

Många vittnar om att explosionen på Bryssels flygplats var väldigt kraftig, säger Daniel Olin, Svenska Yles korrespondent som befinner sig på plats nära flygplatsen i Bryssel.

- Det är något av ett kaos här just nu. Telefonlinjerna fungerar inte och folk når inte fram till sina anhöriga, säger Daniel Olin som befinner sig i ett kontor drygt en kilometer från flygplatsen. Närmare än så går det inte att komma flygplatsen just nu, eftersom området är avspärrat.

Flygvärdinnor lämnar flygplatsen i Bryssel.
Området kring flygplatsen är avspärrat och många tar sig därför mot Bryssel till fots, berättar Daniel Olin. Flygvärdinnor lämnar flygplatsen i Bryssel. Bild: EPA/OLIVIER HOSLET Bryssel,Belgien,flygvärdinnor

- Bristen på information gör många väldigt oroliga och här står väldigt många panikslagna, rödögda människor. Men det finns också de som fått besked om att deras anhöriga är i säkerhet, berättar han.

Många av de personer som Olin talat med vittnar om att explosionen har varit väldigt kraftig och Olin har sett flera ambulanser åka mot flygplatsen.

- En amerikansk dam berättade att hon befann sig i våningen ovanför explosionen. Det var en kraftig och hon såg väldigt mycket rök. När hon rusade ut såg hon också skadade människor och blod på golvet.

Enligt Olin har flera andra personer uppgett samma sak, bland annat en svensk familj som redan hade tagit sig igenom säkerhetskontrollen när det smällde, men som lyckades ta sig ut från flygplatsen.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes