Hoppa till huvudinnehåll

Vanlig påsktrafik att vänta på Helsingfors-Vanda flygplats

Tusentals köar på flygfältet
Det gäller att vara i god tid på på flygplatsen på onsdagen när många inleder sina påsksemestrar. Bilden är från påsken 2013. Tusentals köar på flygfältet Bild: Yle/Anna Savonius helsingfors-vanda flygfält

Passagerarna påverkas inte av den höjda säkerheten på Helsingfors-Vanda flygplats..

Däremot gäller det att vara extra tidigt på flygplatsen om man reser på onsdagen då påskrusningen inleds.

Enligt Finavia kommer passagerarna ändå knappast att märka den höjda säkerheten.

Chefen för Finavias riskhanteringsenhet, Juha-Pekka Pystynen, sade till Yle Huvudstadsregionen tidigare att det inte finns ett förhöjt hot mot Helsingfors-Vanda flygplats efter terrordåden i Bryssel. Han meddelar också att de trots det har höjt säkerheten på och utanför flygplatsen.

Enligt Finavia kommer passagerarna ändå knappast att märka den höjda säkerheten. Flygplatsoperatören förnekar inte att det skulle finnas fler vakter än vanligt på flyplatsen, men vill inte gå närmare in på vad den höjda säkerheten innebär.

Det gäller därför att vara på flygplatsen tidigare än vanligt, särskilt om man har bagage som ska checkas in.

Den som ska ta ett flyg på onsdagen ska ändå räkna med att det kan vara längre köer än normalt på grund av påsktrafiken. Det gäller därför att vara på flygplatsen tidigare än vanligt, särskilt om man har bagage som ska checkas in.

Kolla flygbolagets webbplats om ändringar i flygtrafiken

Flygbolaget Finnair som flyger mellan Bryssel och Helsingfors-Vanda flygplats har i dag ställt in flyg till Bryssel. Flygplatsen i Bryssel är stängd åtminstone hela onsdagen.

På Finavia kan man inte säga om flyg till andra städer skulle vara inställda. Ska du flyga någonstans de närmaste dagarna gäller det att hålla koll på flygbolagens webbsidor.

Atrikeln uppdaterades 22.3 kl.19.05 efter ny information om flygplatsen i Bryssel. Tidigare stod det "Flygplatsen i Bryssel är stängd åtminstone till klockan 6 på onsdag morgon". Det här ändrades till "åtminstone hela onsdagen".

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen