Hoppa till huvudinnehåll

Barnappen som kan spelas i grupp

Bild av Tumlorna-applikationen samt Pikku Kakkonens och BUU-klubbens loggor
Bild av Tumlorna-applikationen samt Pikku Kakkonens och BUU-klubbens loggor Bild: Yle/ Pikku Kakkonen tumlorna

BUU-klubbens och Pikku Kakkonens gemensamma applikation för pekskärmar, Tumlorna, kan spelas av upp till fyra olika spelare samtidigt – på samma skärm.

Det nya äventyrs- och tankespelet Tumlorna (eng. Elder Goo, fi. Möllit) finns för Ios- och Androidapparater.

I spelet tar barnet kontroll över Tumlorna och följer med dem på deras äventyr. Det som gör spelet speciellt är att man kan spela med de fyra karaktärerna samtidigt på samma pekskärm.

Spelet har tagits fram av inhemska speltillverkaren Zaibatsu, som skapat ett nytt, innovativt sätt att spela som bygger på så kallad multi-touch, alltså att man kan röra vid skärmen på flera olika punkter samtidigt. Därför kan upp till fyra spelare spela samtidigt på samma apparat, vilket gör det möjligt för en grupp av barn att spela tillsammans eller att barn och vuxna spelar tillsammans. Man kan också spela ensam.

– Vi vill publicera spelet för att testa hur vår publik tar emot ett spel där man löser problem tillsammans och hjälps åt, säger Suzan Aledin, som är producent för BUU-klubben på Svenska Yle.

Barnet kan spela igenom de olika spelplanerna i egen takt och det finns gott om uppgifter och utmaningar att lösa, vilket betyder att barnet kan återgå till spelet flera gånger. Spelet innehåller över 40 nivåer. Ytterligare nivåer kommer via gratis uppdateringar. Barnet ska använda specialförmågorna hos varje karaktär för att att klara av nivåerna.

Spelet är gratis, innehåller ingen reklam och inga köp inom appen. Du hittar spelet i applikationsbutikerna App Store eller Google Play.

Mer från programmet

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
  • MGP 2019 - Nu släpper vi biljetterna!

    Du kan se både genrepet och finalen den 5 oktober.

    Upplev MGP-showen 5.10 i Yles tv-studio i Helsingfors. Biljetter finns både för genrepet tidigare på dagen och den direktsända finalen på kvällen.

  • Nu finns BUU-klubben med stödtecken

    Dessutom utkommer två andra barnserier med stödtecken.

    Svenska Yles barnredaktion satsar på innehåll med stödtecken. I två veckors tid använder BUU-klubbens programledare stödtecken. Dessutom finns det nu två andra serier för barn där huvudpersonerna använder stödtecken.

Nyligen publicerat - Barn