Hoppa till huvudinnehåll

Belgiska medier: Två av bombmännen i Bryssel var bröder

Misstänkta terrorister i Bryssel 22.3.2016.
Övervakningsbild från Zaventem av de misstänkta terroristerna. Misstänkta terrorister i Bryssel 22.3.2016. Bild: All Over Press terrorism,terrorister,terrorattacker,Bryssel,Belgien

Två av de misstänkta självmordsbombarna på flygplatsen Zaventem har identifierats som bröder från Bryssel. Det rapporterar belgiska tv-kanalen RTBF som citerar poliskällor.

Det ska handla om de två männen Khalid och Brahim El Bakraoui. De två ska ha varit kända av polisen sedan tidigare för organiserad brottslighet men inte för terrorism.

Bröderna som pekas ut var 27 respektive 30 år gamla.

Hyrde lägenhet under falskt namn

En av bröderna ska, enligt RTBF, ha hyrt en lägenhet i Bryssel under falskt namn.

Det var i en polisinsats mot den lägenheten i stadsdelen Forest i Bryssel som polisen dödade en beväpnad man i samband med ett ingripande förra veckan.

Poliserna hittade då vapen och en IS-flagga samt Salem Abdeslams fingeravtryck. Abdeslam misstänks vara den terrorist som kom undan efter terrorattackerna i Paris i november.

Abdeslam greps tre dagar efter polisräden i Bryssel.

Polisen var under gårdagen och natten på jakt efter den tredje man som befann sig på flygplatsen på tisdag morgon och som också fångades på övervakningsfilm. Mannen identifieras som 24-åriga Najim Laachraoui.

Alla väskor rymdes inte med

Den taxiförare som körde männen till flygplatsen har uppgett för polisen att de misstänkta hade flera väskor med sig som inte rymdes i bilen.

Han tog kontakt efter att han sett filmer från flygplatsens övervakningskameror.

Chaufförens uppgifter ledde polisen till den adress i Schaerbeek där polisen i går hittade kemiska produkter, en bomb fylld med spikar och en IS-flagga.

Över 30 människor dog och runt 200 skadades vid attackerna mot flygplatsen Zaventem och metrostationen Maelbeek i Bryssel.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes