Hoppa till huvudinnehåll

Brysselbor samlades för att visa sin sorg

Brysselbor samlades på onsdagen i stora skaror för att hedra offren för tisdagens terrorattacker på flyplatsen och en metrostation. På Place de la Bourse har stenläggningen fyllts med blommor och ljus, och minnesinskriptioner skrivna med krita.

Tidigare på onsdagen hölls en tyst minut i staden för att att hedra minnet av offren.

Sjukhusen arbetar för högtryck

Samtidigt rapporterar belgisk press att antalet skadade är större än vad man hittills rapporterat, och sjukhusen har kallat in mer personal för att klara av anstormningen.

Tidigare hette det att 260 människor hade skadats i attackerna men enligt tidningen La Libre är antalet 300. Av dem vårdas 150 fortfarande på sjukhus, och 61 får intensivvård. Fyra människor bland de skadade har inte kunnat identifieras.

Dödssiffran ligger på 31. Den har varierat mellan 31 och 34 under onsdagens lopp.

Tre finländare ådrog sig lindriga skador, medan svenska medier rapporterar att tre svenskar skadades i terrordåden. En av dem, en kvinna, är allvarligt skadad, uppger det svenska utrikesministeriet för Sveriges Radio.

Tre svenskar som befann sig nära dåden saknas fortfarande.

Folk letar efter anhöriga på nätet

I övrigt har det kommit knapphändiga uppgifter om offrens nationaliteter. Bland de skadade och döda ska det finnas medborgare från hela 40 länder, men vilka de är har inte framkommit.

Det har uppstått en nätsida Trello där privatpersoner lägger ut bilder på anhöriga och vänner som saknas. Där rapporteras också om lyckliga återfinnanden.

Trello hjälper folk att leta efter anhöriga efter Brysselattackerna
På Trello letar folk efter anhöriga och vänner Trello hjälper folk att leta efter anhöriga efter Brysselattackerna Bild: Skärmdump webbplatser

Inrikesministrarna krismöts i Bryssel

Samtidigt som många politiker runtom i världen anklagar Belgien och Europa för slapphänthet då det gäller att övervaka terrorister och jihadister börjar EU diskutera vad som nu bör göras.

Först ut är Europeiska unionens justitie- och inrikesministrar som möts i Bryssel torsdag eftermiddag. För Finlands del deltar inrikesminister Petteri Orpo (Saml).

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes