Hoppa till huvudinnehåll

Jeb Bush stöder Ted Cruz

Jeb Bush.
Jeb Bush. Bild: EPA / ERIK S. LESSER Jeb Bush,USA,Republikanerna

Republikanen Jeb Bush meddelade på onsdagen att han stöder Ted Cruz som republikanernas presidentkandidat i det amerikanska presidentvalet. Bush har själv siktat mot posten som president men hoppade av förra månaden efter dålig framgång i primärvalen.

Bush säger att republikanerna måste enas kring en kandidat annars kommer partiet garanterat att förlora i själva presidentvalet, sannolikt mot Hillary Clinton.

- För vårt land och vårt partis skull måste vi övervinna den splittring och den vulgära ton som Donald Trump har fört med sig in på den politiska arenan, annars kommer vi garanterat att förlora mot den demokratiska kandidaten, som sannolikt är Hillary Clinton den här hösten, säger Jeb Bush vars far och bror båda har varit presidenter.

"Enda sättet att få landet på fötter"

Ted Cruz ska enligt Bush vara en målmedveten och konservativ kandidat som står fast vid sina principer och som kan vinna primärvalen.

- Det här är enda sättet för oss att vända president Barack Obamas misslyckade inrikes- och utrikespolitik och få landet på rätt kurs igen, säger Bush.

Cruz är för tillfället tvåa i tävlingen om att bli republikanernas presidentkandidat men Trump har fortfarande ett långt försprång.

Förutom Trump och Cruz är John Kasich fortfarande med i kampen om presidentkandidaturen.