Hoppa till huvudinnehåll

Kaj Hagman: ”Lovande pojkarna måste bli karlar”

Dicken-SIF, 23.3.2016
Nästa säsong vill SIF slåss om medaljerna. Dicken-SIF, 23.3.2016 Bild: Yle/Kristian Karlsson handboll,yle sporten

Sjundeå IF förlorade även den tredje kvartsfinalen mot Dicken och säsongen fick ett tidigt slut. Blickarna vändes ändå snabbt mot följande säsong då SIF vill kämpa om medaljerna.

På måndagen förlorade grundseriesjuan SIF med hela 16-30 på hemmaplan mot Dicken. Därför kändes onsdagens förlust med 23-26 som ett steg i rätt riktning.

– Nu spelade vi åtminstone handboll om vi jämför med den senaste matchen som var ett riktigt bottennapp. Nu kunde det ha gått hur som helst, säger SIF-tränaren Kaj Hagman till Yle Sporten efter säsongens sista ligamatch.

Sjundeås säsong har varit en svajig historia där laget blandat topprestationer med riktiga djupdykningar. Lagets skadeproblem satte stopp för SIF:s kamp om medaljerna.

– Med Oliver Helander tumskadad hade vi för få alternativ på nio meter. Ian Martin blev lite väl ensam, säger Vincent Voutilainen som spelade med en kraftigt tejpad vrist.

– Visst är det bittert att vi måste avsluta säsongen så här tidigt, men nu visade vi åtminstone prov på rätt inställning, fortsätter Voutilainen efter den tredje kvartsfinalen.

Trots att han själv tog stora steg framåt under säsongen, speciellt i försvaret, så är han inte nöjd med lagets säsong i det stora hela.

– Den kan nog beskrivas som en berg-och dalbana. Efter en ok start så gick allt fel. Efter nyår höjde vi oss då Helander anslöt sig till laget, men efter segern över Dicken femte mars blev det nedförsbacke igen, säger Voutilainen och hänvisar till hemmamatchen mot Helsingforslaget där han själv och Oliver Helander skadade sig.

”Vi kan inte nöja oss med att vara sjua i Finland”

Sjundeås tränare Kaj Hagman medger att han hade betydligt högre förväntningar inför säsongen än att avsluta den efter den första slutspelsomgången.

– Hösten var en mardröm då vi hade stora problem med att skrapa ihop poäng. Jag är ändå nöjd med våren fast vi inte kunde utmana Dicken på allvar, säger Kaj Hagman.

– Då Oliver kom till Sjundeå så höjde sig alla. Vi slog Cocks, Dicken, HIFK och Atlas. Det är ett bevis på att vi kan spela handboll.

Sen kom den ödesdriga hemmamatchen mot Dicken i början av mars där laget tappade Helander för resten av säsongen på grund av en tummskada. Trots att säsongen är över för SIF så ser Hagman fram emot nästa höst.

– Jag sade just åt killarna i omklädningsrummet att nu hjälper det inte mera att vara unga och lovande. Det är inget att luta sig tillbaka mot utan nu måste vi höja ribban.

– Det är dags för de lovande pojkarna att bli karlar. Att sluta sjua i den finska serien kan ingen vara nöjd med. Nu gäller det att ta nästa steg om spelarna vill utomlands och spela.

Voutilainen tror på ett nytt finalpar

Sjundeå IF har gjort sitt för säsongen men för Vincent Voutilainen fortsätter säsongen med P96-landslagets EM-kval om ett par veckor i Slovakien.

– Inte hinner min vrist bli mycket bättre, men nog skall jag kunna spela i matcherna mot Kroatien, Ungern och Slovakien.

Och hur går det i slutspelet i Finland?

– Om HC West får alla spelare friska kan de ge Dicken en ordentlig match i semifinalen. Jag tror faktiskt West tar sig till final mot Cocks, avslutar Vincent Voutilainen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport