Hoppa till huvudinnehåll

Världen visar sitt stöd för Bryssel

Eiffeltornet lyses upp i den belgiska flaggans färger den 22 mars 2016.
Eiffeltornet lyses upp i den belgiska flaggans färger den 22 mars 2016. Bild: EPA/IAN LANGSDON Eiffeltornet,Paris,terrorism,sympati,terrorattacker

Efter terrorattackerna i Bryssel lystes flera byggnader upp runtom i världen i den belgiska flaggans färger på tisdag kväll.

Bland annat Paris borgmästare Anne Hidalgo meddelade på Twitter att Eiffeltornet skulle kläs i svart, gult och rött för att visa solidaritet med invånarna i Bryssel.

Hoppa över Twitterpostning

Människor samlades också på Place de la Bourse i centrala Bryssel på tisdag kväll för att tända ljus och lägga ner blommor.

Helsingfors stad funderar på hur de ska göra med Finlandiahuset och den belgiska flaggans färger. På tisdag kväll gjorde staden ingenting eftersom det inte var tekniskt möjligt.

Efter Parisattacken i november i fjol lystes Finlandiahuset upp i den franska flaggans färger. Det gjordes en dag senare än i många andra städer och Helsingfors fick kritik för det.

Biträdande stadsdirektör Pekka Sauri säger att han ska diskutera saken med stadsdirektören. Sauri säger att de måste diskutera huruvida staden ska lysa upp Finlandiahuset varje gång det sker något liknande.

Läs också