Hoppa till huvudinnehåll

TPS ledde vägen under skrälltorsdagen – HIFK förlorade igen

Eric Perrin (t.h.) blev matchhjälte för TPS. Tomi Kallio och Eric Perrin i samspråk. Bild: Jari Pekkarinen / All Over Press eric perrin,fm-ligan i ishockey,HC TPS,Tomi Kallio

Matchserien mellan TPS och Kärpät förutspåddes bli en ensidig historia – men TPS är gjort av segt virke. Nu står kvartsfinalserien 2–2. HIFK fick bita i gräset för andra gången i rad mot Pelicans.

TPS har någonting stort på gång.

Giganten Kärpät har fått kapitulera två gånger på fyra matcher – ett imponerande facit för Åbolaget. Matchen på torsdag började dåligt för TPS – men fortsättningen blev underbar i hemmahallen framför 7531 ögonpar.

Juuso Ikonen nätade för gästerna från Uleåborg med bara nio minuter på klockan. Det skulle bli Kärpäts enda fullträff för kvällen.

Niklas Friman utjämnade då matchen var knappt halvtimmen gammal – och Eric Perrin avgjorde genom att sätta in 2–1 i början av den tredje perioden.

Det blev också slutresultatet, mycket tack vare målvakten Teemu Lassilas ingripande i matchens slutsekunder.

Pelicans har hittat den vinnande vägen

HIFK förlorade på tisdag och imponerade inte heller på torsdag.

Helsingforslaget ledde matchen mot Pelicans två gånger om – men kunde inte knyta ihop säcken.

Försprånget efter Corey Elkins öppningsmål omintetgjordes av Joonas Hurri, medan Yohann Auvitus 2–1 snart blev 2–2 då Aleksi Rekonen hittade rätt för hemmalaget Pelicans.

Det krävdes förlängning för att skilja lagen åt. Juhani Tyrväinen blev matchhjälte för hemmalaget då han avgjorde matchen i den 63:e miunuten.

HIFK vann de två första mötena mot Pelicans med klara siffror: 5–1 och 3–0 – men det blev ingen promenadseger till semifinal. Nu står matchserien 2–2.


Resultat:

TPS–Kärpät 2–1 – matchserien står 2–2
TPS: Friman 28, Perrin 45
Kärpät: Ikonen 9

Lukko–Tappara 1–2 – matchserien står 3–1 till Tappara
Lukko: Koivisto 14
Tappara: Savinainen 16, Karjalainen 22

Pelicans–HIFK 3–2 – matchserien står 2–2
Pelicans: Hurri 33, Rekonen 52
HIFK: Elkins 5, Auvitu 37, Tyrväinen 63

SaiPa–JYP 1–4 – matchserien står 3–1 till JYP
SaiPa: Vainikainen 18
JYP: Tavi 11, Nenonen 16, Löfman 25, Boyce 52

 • Finlandssvensken som jobbat för Trump

  Tony är kock och ska få ett eget program på amerikansk tv.

  Tony Terho från Veikars i Korsholm bor numera i USA. Han har jobbat som kock för Donald Trump och i januari får han sitt eget kockprogram på amerikansk tv.

 • Managerns besked: "Johaug lägger inte av"

  Managern satte punkt för spekulationerna om Johaugs framtid.

  Den 18 december klarnar det vilket straff norska Therese Johaug, 28, får för det aktuella fallet med den anabola steroiden clostebol. Enligt hennes manager är det inte aktuellt med att avsluta karriären, vilken domen än blir.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Managerns besked: "Johaug lägger inte av"

  Managern satte punkt för spekulationerna om Johaugs framtid.

  Den 18 december klarnar det vilket straff norska Therese Johaug, 28, får för det aktuella fallet med den anabola steroiden clostebol. Enligt hennes manager är det inte aktuellt med att avsluta karriären, vilken domen än blir.

 • Helenius och Sauerland lägger ner stridsyxan

  Slutgrälat i rätten mellan boxaren och hans tidigare stall.

  Nu är det slutgrälat i rätten mellan Robert Helenius och Team Sauerland. Tungviktsboxaren och hans tidigare stall siktar nu in sig på två gemensamma matcher under 2017.

 • Historisk bottennotering för Finlands herrar

  Föll utanför top 100 på Fifa-rankingen i oktober.

  Finlands herrlandslag i fotboll har fått ett kvitto på den misär man för tillfället befinner sig i. Efter två förlorade VM-kvalmatcher i oktober har Finland halkat ner på en 101:a plats på det internationella fotbollsförbundet Fifa:s världsranking.