Hoppa till huvudinnehåll

Domen: Ingen förtjänade en landslagströja

Tim Sparv hade i likhet med resten av Finland en tung kväll mot Bartosz Kapustkas Polen.
Tim Sparv hade i likhet med resten av Finland en tung kväll mot Bartosz Kapustkas Polen. Tim Sparv hade i likhet med resten av Finland en tung kväll mot Bartosz Kapustkas Polen. Bild: EPA Tim Sparv

Finland störtdök i Wroclaw och åkte på en av de största förlusterna på 2000-talet. Målvakten Lukas Hradecky tvingades stå mitt i skottregnet. ”Det får inte hända på den här nivå."

Efter en dryg halvtimmes spel var Finland fullständigt avklätt. Polen stormade fram och gjorde slarvsylta av Hasse Backes landslag.

När domaren äntligen blåste av landskampen – Backes första riktiga landskamp som finländsk förbundskapten – hade ett reservbetonat Polen, som slog Serbien med 1–0 i onsdags, vunnit med 5–0.

Lukas Hradecky säger till Iltalehti att det var tryckt stämning i omklädningsrummet.

– Det var inte så muntra miner. Vi borde ha varit bättre förberett på anstormningen. Vi visste vad som skulle hända om vi sov i eget straffområde, säger han till tidningen.

”Inga bortförklaringar”

Hradecky hade en fullständigt omöjlig kväll längst bak. Frankfurtmålvakten fick mest vittja nätet när hans utespelare inte hängde med det polska expresståget.

– Det finns inga bortförklaringar. Polen var bättre på alla plan. Ingen av oss förtjänade en landslagströja i dag.

– Polen var kliniskt i avslutningsfasen, men vi sov också. Det får inte hända på den här nivå. Med ett sådant här spel får man inga resultat med sig. Aldrig någonsin. Nu måste alla se sig i spegeln.

”Göra folket stoltare”

På tisdag möter Finland Norge i Oslo.

– Nu måste vi gå vidare, titta framåt och göra folket lite stoltare. Vi tänkte reparera en del på tisdag. Som tur är kommer en ny match snabbt, säger Hradecky.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport