Hoppa till huvudinnehåll

Källman: ”Gör det väldigt bra”

Mikael Källmans Atlas har matchboll mot HIFK. Mikael Källman Bild: Yle/Martin Lundberg 2015,atlas,chefstränare,handboll,handbollsligan,källman,mikael källman,sport,tränare,yle

Atlas gick på knock i den tredje kvartsfinaldusten mot HIFK. Det fick Mikael Källman att le. ”Laget svarade på våra motgångar otroligt bra.”

Kvartsfinalserien mellan Atlas och HIFK är precis som förväntat den jämnaste. Cocks, Dicken och HC West tog sig till semifinal med 3–0 i matcher, men i en serie är det fortfarande spel.

I lördagens tredje drabbning i Vanda visade Atlas ingen pardon. Det var en fullständig överkörning av HIFK på programmet.

– Vi hängde inte alls med. Vi gör en av våra sämsta insatser för säsongen. Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra för utmana Atlas i dag, säger HIFK:s Rasmus Hallbäck.

”Väldigt skönt”

Atlastränaren Mikael Källman var av förståeliga skäl betydligt nöjdare efter slutsignalen. Hans lag vann med 23–18.

– Det känns väldigt skönt. Vi fick bra tryck och tog lägena direkt. Sju måls ledning i paus är i underkant. Vi missade en del lägen också, säger Källman.

Källman har ett par jobsposter. Heikki Laitinen saknades och Erkka Näntö klev av tidigt på lördagen.

– Laget svarade väldigt bra på det.

– I den andra matchen blev vi passiva i försvaret, men det gör vi väldigt, väldigt bra i dag. Då fick vi kontringar.

Problem framåt

Atlas leder kvartsfinalserien med 2–1 i matcher. På måndag kan Vandalaget avgöra på bortaplan.

– Vi har manfall, så det blir tungt. Men vi får vila ett par dagar och gå igenom vissa saker som vi kan göra bättre, säger Källman.

I HIFK-lägret kastar man inte in handduken.

– Problemen finns i anfallsspelet. 23 insläppta mål är bra. Vi vet vad vi ska göra och mycket hinner hända på ett par dagar, säger Hallbäck.

 • Trump förhandlar snart om frihandelsavtalet Nafta

  Träffar Mexikos president 31 januari.

  USA:s nye president Donald Trump säger att han snart kommer att starta förhandlingar med Mexiko och Kanada om att skriva om det nordamerikanska frihandelsavtalet Nafta. Däremot kanske det inte blir något snabbt beslut att flytta ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem.

 • Mystisk polisoperation i Kotka

  Ingen belägring eller gripande.

  Sedan lördag har en mystisk polisoperation pågått i Kotka. Enligt polisen håller man på med normal polisutredning i en affärsfastighet på Sammonaukio i staden. Polisen är förtegen gällande operationen och informerar om den på måndag om det finns anledning.

 • Laine kör för fullt: ”Behöver fler träningar”

  Patrik Laine närmar sig en comeback efter hjärnskakningen.

  Patrik Laine närmar sig en comeback efter hjärnskakningen. Nu får han träna utan begränsningar, men han vill avvakta med att spela match. ”Huvudet känns bra och allt annat är också som det ska”, säger Winnipegs anfallare.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Laine kör för fullt: ”Behöver fler träningar”

  Patrik Laine närmar sig en comeback efter hjärnskakningen.

  Patrik Laine närmar sig en comeback efter hjärnskakningen. Nu får han träna utan begränsningar, men han vill avvakta med att spela match. ”Huvudet känns bra och allt annat är också som det ska”, säger Winnipegs anfallare.

 • SIF överraskade – knäckte BK-46 i derbyt

  Kihlstedt: Känns som det var en del stolpe ut för vår del.

  Tabelltvåan BK-46 gör sin bästa säsong på ett tag, men i kampen mot SIF tvingades topplaget ge sig. "Det känns som det var en del stolpe ut för vår del", säger BK-46:s Oscar Kihlstedt.

 • Chelseas målkung tillbaka – avgjorde direkt

  Diego Costa fixade ett nytt ryck för Chelsea i ligan.

  Tillbaka i startelvan – omgående segerskytt. Diego Costa hanterade all uppståndelse på allra bästa sätt och fixade ett nytt ryck för Chelsea i Premier League.