Hoppa till huvudinnehåll

Källman: ”Gör det väldigt bra”

Mikael Källmans Atlas har matchboll mot HIFK. Mikael Källman Bild: Yle/Martin Lundberg 2015,atlas,chefstränare,handboll,handbollsligan,källman,mikael källman,sport,tränare,yle

Atlas gick på knock i den tredje kvartsfinaldusten mot HIFK. Det fick Mikael Källman att le. ”Laget svarade på våra motgångar otroligt bra.”

Kvartsfinalserien mellan Atlas och HIFK är precis som förväntat den jämnaste. Cocks, Dicken och HC West tog sig till semifinal med 3–0 i matcher, men i en serie är det fortfarande spel.

I lördagens tredje drabbning i Vanda visade Atlas ingen pardon. Det var en fullständig överkörning av HIFK på programmet.

– Vi hängde inte alls med. Vi gör en av våra sämsta insatser för säsongen. Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra för utmana Atlas i dag, säger HIFK:s Rasmus Hallbäck.

”Väldigt skönt”

Atlastränaren Mikael Källman var av förståeliga skäl betydligt nöjdare efter slutsignalen. Hans lag vann med 23–18.

– Det känns väldigt skönt. Vi fick bra tryck och tog lägena direkt. Sju måls ledning i paus är i underkant. Vi missade en del lägen också, säger Källman.

Källman har ett par jobsposter. Heikki Laitinen saknades och Erkka Näntö klev av tidigt på lördagen.

– Laget svarade väldigt bra på det.

– I den andra matchen blev vi passiva i försvaret, men det gör vi väldigt, väldigt bra i dag. Då fick vi kontringar.

Problem framåt

Atlas leder kvartsfinalserien med 2–1 i matcher. På måndag kan Vandalaget avgöra på bortaplan.

– Vi har manfall, så det blir tungt. Men vi får vila ett par dagar och gå igenom vissa saker som vi kan göra bättre, säger Källman.

I HIFK-lägret kastar man inte in handduken.

– Problemen finns i anfallsspelet. 23 insläppta mål är bra. Vi vet vad vi ska göra och mycket hinner hända på ett par dagar, säger Hallbäck.

 • Nu får barnen rösta!

  I sångtävlingen Strumphittarna får småbarn rösta.

  Strumphittarna är showen där alla medverkande är strumpdockor som barn har skickat in. För första gången kan också de minsta barnen rösta på sina favoritlåtar och strumpartister. Röstningen sker på buu.yle.fi . Tävlingen pågår i fem veckor med start den 28 oktober.

 • Zlatans första steg in i fotbollshistorien

  Berättar om utmaningarna i dokumentären Den Unge Zlatan.

  Dokumentären Den unge Zlatan speglar de avgörande åren i fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovics liv, berättat med hjälp av arkivmaterial där en ung Zlatan reflekterar öppet om livet och utmaningarna.

 • Helsingfors får bygga bostäder för 7 000 på Vårdö

  Stadsfullmäktige godkände delgeneralplanen för ön.

  Nu är det fritt fram att bygga bostäder på Vårdö i Helsingfors. Stadsfullmäktige godkände delgeneralplanen för ön efter en omröstning om att återremitera ärendet som slutade med rösterna 44-41 mot förslaget.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport

 • Zlatans första steg in i fotbollshistorien

  Berättar om utmaningarna i dokumentären Den Unge Zlatan.

  Dokumentären Den unge Zlatan speglar de avgörande åren i fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovics liv, berättat med hjälp av arkivmaterial där en ung Zlatan reflekterar öppet om livet och utmaningarna.

 • Robin Salo: "Drömmen är att gå i första rundan"

  Vasa Sports hockeyback har etablerat sig i ishockeyligan.

  Robin Salo, 18, har sakta men säkert vikt sig en plats i Vasa Sports ligalag. Trots det vågar han redan drömma om större arenor. Den pågående säsongen är något av en vattendelare - vid årsskiftet väntar U20-VM och till sommaren blir det dags för NHL-draft.

 • BK-46 nära skräll i handbollscupen

  Laget nära att slå reagerande mästarna Cocks.

  Karislaget BK-46:s herrar kämpade starkt mot regerande mästarna Cocks i kvalmatchen i finländska cupen. I slutändan vann Cocks med bara två måls marginal.