Hoppa till huvudinnehåll

Källman: ”Gör det väldigt bra”

Mikael Källmans Atlas har matchboll mot HIFK. Mikael Källman Bild: Yle/Martin Lundberg 2015,atlas,chefstränare,handboll,handbollsligan,källman,mikael källman,sport,tränare,yle

Atlas gick på knock i den tredje kvartsfinaldusten mot HIFK. Det fick Mikael Källman att le. ”Laget svarade på våra motgångar otroligt bra.”

Kvartsfinalserien mellan Atlas och HIFK är precis som förväntat den jämnaste. Cocks, Dicken och HC West tog sig till semifinal med 3–0 i matcher, men i en serie är det fortfarande spel.

I lördagens tredje drabbning i Vanda visade Atlas ingen pardon. Det var en fullständig överkörning av HIFK på programmet.

– Vi hängde inte alls med. Vi gör en av våra sämsta insatser för säsongen. Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra för utmana Atlas i dag, säger HIFK:s Rasmus Hallbäck.

”Väldigt skönt”

Atlastränaren Mikael Källman var av förståeliga skäl betydligt nöjdare efter slutsignalen. Hans lag vann med 23–18.

– Det känns väldigt skönt. Vi fick bra tryck och tog lägena direkt. Sju måls ledning i paus är i underkant. Vi missade en del lägen också, säger Källman.

Källman har ett par jobsposter. Heikki Laitinen saknades och Erkka Näntö klev av tidigt på lördagen.

– Laget svarade väldigt bra på det.

– I den andra matchen blev vi passiva i försvaret, men det gör vi väldigt, väldigt bra i dag. Då fick vi kontringar.

Problem framåt

Atlas leder kvartsfinalserien med 2–1 i matcher. På måndag kan Vandalaget avgöra på bortaplan.

– Vi har manfall, så det blir tungt. Men vi får vila ett par dagar och gå igenom vissa saker som vi kan göra bättre, säger Källman.

I HIFK-lägret kastar man inte in handduken.

– Problemen finns i anfallsspelet. 23 insläppta mål är bra. Vi vet vad vi ska göra och mycket hinner hända på ett par dagar, säger Hallbäck.

Läs också

  • Konsulter: Åland kunde bli en enda kommun

    Lokalpolitiker har farhågor om närservicen.

    Åland kunde vara en enda kommun i stället för att bestå av 16 kommuner som i dag. Det är ett förslag från konsulter som landskapsregeringen har bett presentera förslag för Ålands framtid. Representanter för åländska kommuner fick ta del av förslaget på fredagen.

  • Besök Lappvikens sjukhus i virtuell verklighet

    Ta del av Radioteaterns hörspelsinstallation på din dator.

    Lappvikens sjukhus har under sin 160-åriga historia vårdat såväl vanliga människor som många berömda personer som lidit av mentala problem. Den veckra byggnaden ritad av Carl Ludwig Engel har sett och hört många historier. Nu bjuder Radioteatern er på några av dem.

Nyligen publicerat - Sport