Hoppa till huvudinnehåll

Källman: ”Gör det väldigt bra”

Mikael Källman
Mikael Källmans Atlas har matchboll mot HIFK. Mikael Källman Bild: Yle/Martin Lundberg 2015,atlas,chefstränare,handboll,handbollsligan,källman,mikael källman,sport,tränare,yle

Atlas gick på knock i den tredje kvartsfinaldusten mot HIFK. Det fick Mikael Källman att le. ”Laget svarade på våra motgångar otroligt bra.”

Kvartsfinalserien mellan Atlas och HIFK är precis som förväntat den jämnaste. Cocks, Dicken och HC West tog sig till semifinal med 3–0 i matcher, men i en serie är det fortfarande spel.

I lördagens tredje drabbning i Vanda visade Atlas ingen pardon. Det var en fullständig överkörning av HIFK på programmet.

– Vi hängde inte alls med. Vi gör en av våra sämsta insatser för säsongen. Vi är helt enkelt inte tillräckligt bra för utmana Atlas i dag, säger HIFK:s Rasmus Hallbäck.

”Väldigt skönt”

Atlastränaren Mikael Källman var av förståeliga skäl betydligt nöjdare efter slutsignalen. Hans lag vann med 23–18.

– Det känns väldigt skönt. Vi fick bra tryck och tog lägena direkt. Sju måls ledning i paus är i underkant. Vi missade en del lägen också, säger Källman.

Källman har ett par jobsposter. Heikki Laitinen saknades och Erkka Näntö klev av tidigt på lördagen.

– Laget svarade väldigt bra på det.

– I den andra matchen blev vi passiva i försvaret, men det gör vi väldigt, väldigt bra i dag. Då fick vi kontringar.

Problem framåt

Atlas leder kvartsfinalserien med 2–1 i matcher. På måndag kan Vandalaget avgöra på bortaplan.

– Vi har manfall, så det blir tungt. Men vi får vila ett par dagar och gå igenom vissa saker som vi kan göra bättre, säger Källman.

I HIFK-lägret kastar man inte in handduken.

– Problemen finns i anfallsspelet. 23 insläppta mål är bra. Vi vet vad vi ska göra och mycket hinner hända på ett par dagar, säger Hallbäck.

 • Läkare talar i telefon på mottagning.

  Lättare att nå hälsovården i Vasa

  Ny telefontjänst tas i bruk i vår.

  Har du ett brådskande ärende till hälsovården i Vasa? Då kan du ringa den nya telefontjänsten och få svar efter en stund i kö. Med ett mindre brådskande ärende lämnar du ringbud och hälsovården återkommer till dig.

 • Suddig bild av bilratt.

  Narkotikabrott, rattfylleri och misshandel - flera kommunalvalskandidater har färska domar

  Få kandidater har berättat om sin färska dom för partiet.

  En sannfinländsk kandidat i Esbo dömdes i januari för misshandel efter att ha tagit stryptag på sin sambo. En kandidat på Paavo Väyrynens lista "Terve Helsinki" dömdes i fjol för sex olika trafikbrott, bland annat grovt rattfylleri medan en piratpartist i Helsingfors dömts för användning av amfetamin och rattfylleri. Få kandidater har berättat om sin färska dom för partiet.

Läs också

 • Protest utanför det brittiska parlamentet mot brexit.

  Brexit - en dramatisk dragkamp över kanalen

  Nu måste man samtala om samtalen.

  Storbritanniens utträde ur EU innebär en gigantisk omställning på många plan. Om två år ska brexit vara fullbordat. Mycket är oklart - och mycket energi kommer att gå till att förhandla om vad man ska förhandla om.

 • Timo Soini, Sannfinländarna

  Timo Soini: Invandrare ska inte åka i omkörningsfilen

  Vill att de papperslösa ska åka hem.

  Sannfinländarnas ordförande Timo Soini anser att kommunerna ska driva ut papperslösa flyktingar genom att inte erbjuda grundläggande hälsovård. I en intervju i Svenska Yles serie Fokus på partiet säger han sig också värna om svenskan, men att det är oklokt att tvinga alla barn i Tohmajärvi att läsa språket.

 • Ars 17 på Kiasma, pressvisning

  Digikonst och internet på ARS17

  ARS17, utställningen för nutidskonst är här igen .

  ARS, utställningen eller kavalkaden för nutidskonst, är tillbaka på Kiasma efter sex års väntan. Temat på ARS17 år digital konst och med den samtida konstens medel inbjuds åskådaren på en resa genom den digitala nutiden och framtiden.

Nyligen publicerat - Sport