Hoppa till huvudinnehåll

Avancerar HIFK, Kärpät och JYP till semifinal i kväll?

HIFK:s skickliga anfallare har haft svårt att överlista Pelicansmålvakten Niko Hovinen.
HIFK:s skickliga anfallare har haft svårt att överlista Pelicansmålvakten Niko Hovinen. HIFK:s skickliga anfallare har haft svårt att överlista Pelicansmålvakten Niko Hovinen. Bild: Yle/Tomi Hänninen Niko Hovinen,Teemu Ramstedt,tomas zaborsky,Helsingfors IFK (ishockey),Pelicans

Ishockeyligans kvartsfinaler kan ta slut i kväll ifall HIFK, Kärpät och JYP vinner sina matcher på bortaplan.

HIFK lyckades sätta stopp för Pelicans framfart på lördagen då rödtröjorna var bättre med 2-1 i Helsingfors. Pelicansmålvakten Niko Hovinen hade med sina räddningar sett till att lahtislaget vann de två tidigare drabbningarna, och Hovinen orsakade svårigheter för HIFK också på lördagen.

Pelicans kommer att komma på hårt i sin smala hemmarink och HIFK kommer inte att komma enkelt undan. HIFK lyckades äntligen göra ett mål i numerärt överläge på lördagen. Det hade man inte klarat av på ett par matcher.

Finliraren Teemu Ramstedt och de övriga anfallarna i HIFK borde försöka få fler skott mot Pelicansmålet, men det är enklare sagt än gjort.

– Niko Hovinen är stor och täcker mycket. Dessutom kastar utespelarna sig framför honom och täcker skott. De har ett helt lag som kämpar för varanda, berättade HIFK-backen Daniel Grillfors i Yle Sportens intervju efter lördagens 2-1 seger.

Kan TPS fortsätta rubba Kärpät?

Kärpät fick tillbaka Jesse Puljujärvi till den femte kvartsfinalmatchen mot TPS. Puljujärvi sprudlade av energi och Kärpät vann lördagens drabbning med 5-2. TPS behöver en seger i hemmarinken på måndag för att förlänga säsongen.

– Vi spelade bra mot Kärpät i grundserien, förutom i en match. Det har varit en bra erfarenhet för oss. Vi har från första början trott på att det här kommer att bli en lång matchserie, säger lagkapten Tomi Kallio på TPS webbplats.

SaiPa var nära att åka ur redan på lördag men man lyckades knipa en 3-2 seger i Jyväskylä. I kväll försöker SaiPa ta säsongens första kvartsfinalseger inför hemmapublik. Om man misslyckas med det är JYP klart för semifinal och isen i Villmanstrand full av badbollar.

Kvartsfinalmatcherna inleds klockan 17.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport