Hoppa till huvudinnehåll

Nu vårstädas gatorna i Åbo

Gatusopningen i Åbo 2014 inleddes i februari
Gatusopningen i Åbo 2014 inleddes i februari Bild: Yle/Linus Hoffman makadam

Innerstadsgatorna spolas rena denna vecka. Under tiden gäller det att se upp var man parkerar.

Så fort snön har smultit och nattfrosten släpper greppet kan gruset och dammet städas från gatorna. Sandupptagningen utförs inom en kort period i hela innerstaden för att allt ska bli rent på en gång. Fastighetsaffärsverket fär hjälp av fastighetsägare, organisationer och föreningar.

Gatorna vattenbegjuts och städas en halva i taget för att det ska vara möjligt att parkera bilarna på andra sidan gatan. Under servicedagarna måste bilarna flyttas och dagarna är markerade med tillfällig skyltning som avlägsnas då arbetet är utfört..