Hoppa till huvudinnehåll

Sparv frustrerad: ”Vi är långt ifrån där vi vill vara”

Tim Sparv mpt Polen 2016.
Tim Sparv mpt Polen 2016. Tim Sparv,fotboll,Finlands herrlandslag i fotboll

Fotbollslandslaget kapten Tim Sparv tyckte att insatsen mot Norge var klart bättre än mot Polen, men medger att det inte ser bra ut. Någon panikknapp finns det ändå inte orsak att trycka på.

De senaste dagarnas två landskamper mot Polen och Norge har varit deprimerande tillställningar för de finländska fotbollsvännerna. Mot Polen blev det 0–5 och på tisdagen mot förlorade Hasse Backes mannar mot Norge med 0–2.

– Det är klart att det här var ett steg framåt från matchen mot Polen. Men vi är långt ifrån där vi vill vara. Vi spelade ett nytt 3–5–2-system som jag tror att var nytt för de flesta, och det såg man. Balansen var lite bättre men hur vi offensivt ska bygga upp spelet så där har vi mycket att jobba på, analyserar Sparv som inte är intresserad av att kasta yxan i sjön.

– Ingen vits att trycka på någon panikknapp. Med tålmodigt arbete framåt så kommer vi att få se ett bättre Finland.

Sparv medger ändå att inledningen på Backes tid som chefstränare har varit tung.

– Det har varit en tuff vecka med två väldigt dåliga resultat. Det är förstås frustrerande men processen är bara i början. Vi ska lära känna varandra och det är klart att det tar en tid. Men jag är fortfarande hoppfull att vi är i mycket bättre form då kvalet börjar.