Hoppa till huvudinnehåll

Stadsdirektör: Blues var en dålig hyresbetalare

Esbo Blues läktare, Blues-SaiPa, mars 2016.
Nu får Esboarenan se sig om efter nya hyresgäster. Företaget bakom hemmalaget Esbo Blues har gått i konkurs. Esbo Blues läktare, Blues-SaiPa, mars 2016. Bild: All Over Press Esbo Blues,blues

Nyheten om att företaget bakom Esbo Blues går i konkurs har en större inverkan på Esboborna än på Esbo som stad, säger stadsdirektör Jukka Mäkelä.

- Det är en ledsam nyhet för Esboborna. Här finns många Bluesanhängare, så förstås är det en ledsam nyhet, säger Mäkelä.

Hur stor betydelse har Esbo Blues haft för Esboarenan?

- Problemet är att Blues har varit en dålig hyresbetalare. I framtiden behöver vi goda hyresbetalare.

Enligt Jukka Mäkelä har Esbo den bästa juniorverksamheten också inom ishockey.

När västmetron börjar trafikera i höst kommer det att finnas färre orosmoment: då hittar vi användare och sådana användare som kan hyra.― Jukka Mäkelä, stadsdirektör
Inkommande helg räknar han med att Esboarenan fylls när Blues A, B, och C-juniorer spelar om finska mästerskapet i juniorhockey.

- Det är en bra verksamhet att bygga framtiden på.

Sätter hoppet till västmetron

Jukka Mäkelä tror att Esboarenan i Hagalunds idrottspark kommer att vara framgångsrik också utan Esbo Blues.

- När västmetron börjar trafikera i höst kommer det att finnas färre orosmoment: då hittar vi användare och sådana användare som kan hyra.

Måste satsa på toppidrott

Samtidigt måste Esbo få också representationsidrotten i skick.

För att få det här att fungera måste vi få Esboborna mer engagerade också i toppidrotten.
― Jukka Mäkelä, stadsdirektör

- Vi måste skapa sådana förutsättningar att också toppidrottsföreningar kan verka i arenan på ett ekonomiskt fiffigt sätt.

Hur ska det gå till?

- Idrottsparken måste utvecklas som helhet. När parken får en egen metrostation blir det här möjligt. Idrottsparken blir också lättare att ta sig till och det ökar förutsättningarna för föreningarna att verka där.

Enligt Jukka Mäkelä är Esboborna, bland annat föräldrar och mor- och farföräldrar redan i dag väldigt engagerarde i juniorverksamheten.

- För att få det här att fungera måste vi få Esboborna mer engagerade också i toppidrotten.