Hoppa till huvudinnehåll

Abdeslam villig att samarbeta - igen

Salah Abdeslam, som misstänks vara hjärnan bakom terrorattacken i Paris i november 2015.
Salah Abdeslam, som misstänks vara hjärnan bakom terrorattacken i Paris i november 2015. Salah Abdeslam,Paris,terrorattacker,terrorister,terrorism

Salah Abdeslam som är misstänkt för terrorattackerna i Paris är villig att samarbeta med franska myndigheter, säger Abdeslams advokat Cedric Moisse. Han bekräftar också att Abdeslam vill bli överlämnad från Belgien till Frankrike.

Abdeslam har inte talat med utredarna sedan Bryssel drabbades av två terrorattacker förra veckan. Salah Abdeslam, som greps i Bryssel den 18 mars, har "utnyttjat sin rätt att tiga vid förhör" ända sedan terrorattentaten i Bryssel uppger belgiska åklagare.

Han tros höra till samma nätverk som flera av dem som misstänks för inblandning i terrordåden i Bryssel.

Enligt sin advokat var Abdeslam samarbetsvillig vid det förhör som hölls med honom före attackerna i Bryssel och han sades då kunna utgöra en potentiell "guldgruva" för utredarna.

Abdeslam ska i samband med det förhöret ha erkänt att han var ansvarig för att hyra bilar och hotellrum åt terroristerna som genomförde attentaten i Paris den 13 november i fjol.

Enligt den ursprungliga planen skulle han själv utlösa en självmordsbomb vid arenan Stade de France, men backade ur i sista stund.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes