Hoppa till huvudinnehåll

VM-debutanten Lindfors avancerade – isdansduon njöt

Viveca Lindfors i VM i Boston 2016.
Viveca Lindfors. Viveca Lindfors i VM i Boston 2016. Viveca Lindfors,konståkning

Viveca Lindfors stod för ett nästan felfritt kortprogram i sin VM-debut i Boston och avancerade till det fria programmet. I isdans fick Cecilia Törn och Jussiville Partanen välkommen erfarenhet.

17-åriga Lindfors belönades med poängen 50,18 i det korta programmet, vilket räckte till en plats bland de 24 bästa som fortsätter sitt VM på lördag. Lindfors placering är 23:a.

Lindfors lyckades annars utmärkt men gjorde ett misstag i slutet av programmet. Hennes rekord är 53,92 som hon åkte i EM i Bratislava för två månader sedan där hon slutade åtta efter ett strålande friprogram.

– Efter den fina starten tänkte jag före axeln att också den här måste nu lyckas. Det var ett dumt misstag, säger Lindfors som ändå till stort är nöjd med sin prestation, i ett pressmeddelande.

USA:s Gracie Gold leder med poängen 76,43 inför det fria programmet som avgörs natten till söndag finsk tid.

”Det var härligt att skrinna”

Förutom Lindfors representeras Finland av isdansparet Cecilia Törn och Jussiville Partanen i Boston. Deras fridans avgjordes i natt.

Törn och Partanen föll en placering i fridansen och slutade 18:e med poängen 132,85. VM-guldet gick till Frankrike genom de regerande världsmästarna Gabriella Papadakis och Guillaume Cizeron.

Isdansarna Cecilia Törn och Jussiville Partanen i EM, januari 2016
Cecilia Törn och Jussiville Partanen stod för sin bästa VM-insats. Isdansarna Cecilia Törn och Jussiville Partanen i EM, januari 2016 Bild: EPA/Jakub Gaulak Cecilia Törn,jussiville partanen,isdans

”Team Cessivilles” fridans förlöpte utan större problem förutom att Partanen snubblade och föll vilket kostade en poäng. Överlag var finländarna nöjda efter finalmissen i VM förra året.

– Det var härligt att skrinna, det känns som om vi fick ut allt vi hade, säger Törn.

– Lite harmar förstås Jussivilles fall. Det kom överraskande, för vi har aldrig fallit när vi gjort det programmet, inte ens på träning. Men det är idrott och det här var ändå en fin erfarenhet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport