Hoppa till huvudinnehåll

April, april – så här lurades sportvärlden

Sveriges MMA-stjärna Alexander Gustafsson lurade många.
Sveriges MMA-stjärna Alexander Gustafsson lurade många. Sveriges MMA-stjärna Alexander Gustafsson lurade många. Bild: All Over Press Alexander Gustafsson,ufc

Lionel Messi gör en skandalflytt, Wayne Rooney sadlar om och Aston Villas fans straffas. Många i sportvärlden omfamnade lögnernas helgdag. Särskilt Alexander ”The Mauler” Gustafsson Facebookinlägg fick många att skrapa sig i huvudet.

– Det är med sorg som jag måste meddela att jag lägger av med MMA och lämnar UFC.

Så inledde den svenska storstjärnan ”The Mauler” ett till synes allvarligt inlägg på Facebook på fredag. April, april, tänkte de flesta, eller?

Det blev kalabalik i svensk media. Bland annat SVT, Expressen och Sportbladet skrev om den osäkra uppgiften. Gustafssons agent ringdes upp men kunde varken dementera eller bekräfta uppgiften.

Några timmar senare lade Gustafsson upp ett videoinlägg och bekräftade det många hade trott: det var bara ett skämt.

– Jag hade bara lite tråkigt, säger han.

NBA-stjärna lurade lagkamrat

Det mesta går som på räls för Golden State Warriors för tillfället – därför blev Festus Ezeli förvirrad då han på radio plötsligt fick höra att han måste lämna klubben.

Samtidigt började lagkamraterna skicka avskedsmeddelanden på löpande band. Lagkamraten Andre Iguodala var hjärnan bakom skämtet och kunde inte hålla sig för skratt då han följde med det hela.

Se skämtvideon här (Youtube).

Supportrar får böta och Southampton byter klubbemblem

I engelsk press drevs det med Premier Leagues tabelljumbo Aston Villa.

Supportrar som lämnar matchen tidigt får betala fem pund extra, hette det i The Suns artikel.

Southampton stod för ett helt eget skämt. Vi kan med glädje berätta om planerna för ett nytt klubbemblem från och med säsongen 2016/17, skrev klubben på Twitter.

Messi gör den förbjudna flytten och Rooney börjar brottas

Fotbollssajten Goal menade att Messi kommer att flytta från Barcelona till ärkefienden Real Madrid i sommar för en rekordsumma.

Varför?

– Gerard Pique bara fortsatte att vinna över Messi i Fifa, skriver Goal.

En annan som gör ett oväntat karriärsdrag är Manchester Uniteds ikon Wayne Rooney. Han ska börja med showbrottning, om man får tro WWE.

Har vi missat ett roligt skämt? Kommentera!