Hoppa till huvudinnehåll

Varför drabbar problemen alltid Räikkönen? Kimi: ”Inte bara otur”

Kimi Räikkönen, mars 2016.
Kimi Räikkönen kör säsongens andra lopp i Bahrain på söndag. Kimi Räikkönen, mars 2016. Bild: All Over Press Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönens motor pajade i säsongens första formel 1-deltävling i Melbourne. Och det var inte första gången som Räikkönens gick sönder istället för stallkamratens.

Förra säsongen hände det flera gånger. I Australiens GP skedde det igen. Kimi Räikkönen får stiga ur sin Ferrari på grund av ett tekniskt fel mitt under loppet, medan Sebastian Vettels bil håller ända in i mål.

Inför säsongens andra lopp i Bahrain frågade Speedweek om Räikkönen någonsin tänker ”varför händer det här alltid mig?”.

– Inte egentligen, löd Räikkönens svar. Naturligtvis skulle jag hellre undvika problem, men sånt här händer ibland. Vi måste bli bättre på att se till att dessa bekymmer inte dyker upp igen.

Kimi Räikkönen, mars 2016.
Turbon svek Räikkönen sig i Australien. Kimi Räikkönen, mars 2016. Bild: All Over Press Kimi Räikkönen

– Man kan inte säga att det handlar om dålig tur. Å enda sidan är det dålig tur eftersom det sker under tävling, men när något går sönder är det inte bara fråga om otur, konstaterar Räikkönen.

– Vi hade inga problem i testen, men när oväntade saker händer, finns inte mycket att göra. Jag är säker på att allt är i sin ordning nu, men problemen kostade oss loppet i Melbourne.

”Målet är att besegrade Mercedes”

Kimi Räikkönen har varit på prispallen i Bahrain sju gånger – mest av alla förare. Förra säsongen kom han tvåa. Överlag har Bahrains bana passat Ferrari bra.

– Målet är att komma så högt upp som möjligt. Det förra loppet var ganska bra, men sen kom problemen. Det är som alltid: vi försöker förbereda oss så bra som möjligt och göra vårt bästa – så ser vi sen vad det ger för resultat.

Mercedes tog som vanligt en dubbelseger i Melbourne, men Ferrari bjöd på gott motstånd och hade bland annat en dubbelledning med Vettel före Räikkönen i den första kurvan.

– Målet är att besegra Mercedes, säger Räikkönen. Men vi har fortfarande arbete framför oss. Vi närmar oss trots att mitt resultat i Melbourne inte var bra. Det är ändå klart att bilen definitivt tagit ett steg framåt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport