Hoppa till huvudinnehåll

Bryssels flygplats öppnar på söndag

Flygplatsen i Bryssel öppnar delvis på söndag. Tre flyg till Portugal, Italien och Grekland kommer då att avgå från flygplatsen.

Alla tre flyg är Brussels Airlines flyg.

Flygplatsens chef Arnaud Feist höll en presskonferens på lördagen där han berättade att flygplatsen nu kommer att öppna. Flygplatsen Zaventem har varit stängd sedan en terrorattack där och i Maelbeeks metrostation den 22 mars då självmordsbombare dödade 32 personer.

Polisen strejkade

Flygplatsen skulle delvis öppna redan på fredagskvällen men polisen på flygplatsen gick då i strejk i protest mot öppnandet. De menade att säkerheten på flygplatsen inte är tillräckligt hög.

Polisen ville bland annat ha skärpt kontroll vid avgångshallarna i form av metalldetektorer, kroppsscanning och genomlysning av bagage. När flygplatsen öppnar på söndag kommer alla passagerare och deras bagage att granskas i två stora tält före de kommer in på flygplatsen. Det går bara att anlända till flygplatsen i bil eller taxi.

Flygtrafiken kommer att trappas upp efter hand.

Finnairs alla flyg till Bryssel är inställda åtminstone till och med måndag. Mer information om när Finnair igen flyger till Bryssel hittar du på Finnairs webbplats.