Hoppa till huvudinnehåll

Hangö teaterträff firar 25 år med lycka och framtidsfunderingar

Festivaltältet.
Sol vid biljettältet under förra årets festival. Festivaltältet. Bild: Tomas Jansson/YLE hangö teaterträff 2015

Hangö teaterträff fyller 25 år i sommar. Träffen äger rum den 9-12 juni och går under temat lyckträff och framtiden på spel.

Det fjärdedels seklet till ära ordnas det ett stort spektakel i Erik Pöystis regi under festivalens första dag.

Spektaklet utspelar sig år 2066 och ska föra tankarna till filmen Casablanca. Det utlovas både lokala artister, proffsskådespelare, orkestrar och överraskande fordon.

Inom temat lyckträff ryms bland annat flyktingars hopp, arabiska vårens mål och teaterstuderandes yrkesdrömmar. Temat behandlas i ett 30-tal föreställningar, konserter, fester, utställningar och debatter under festivalen.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Västnyland