Hoppa till huvudinnehåll

Beväring skadad i granatexplosion i Syndalen

Karta över Syndalen och Raseborg.
Beväringen har inga livshotande skador. Karta över Syndalen och Raseborg. Bild: Google syndalen,Raseborg

En beväring från Nylands brigad skadades vid en övning i Syndalen i Hangö på måndag förmiddag. Beväringen deltog i en övning i att kasta handgranater.

Handgranatens tändrör exploderade av misstag i beväringens hand. Beväringen skadade sina händer och vårdas nu på sjukhus.

Beväringen fick första hjälpen i Syndalen och fördes efter det till sjukhus i huvudstadsregionen. Han var vid medvetande och har inga livshotande skador, uppger Johan Tillander som är kommendör vid Nylands brigad.

De anhöriga har fått information om olyckan.

Västra Nylands polisinrättning har fått en anmälan om olyckan, men det är oklart om de kommer att inleda en förundersökning eller ej. Nylands brigad skjutövning i Syndalen pågår till och med torsdag (7.4).

Uppdaterat och preciserat 5.4.2016. Explosionen berodde på att handgranatens skedtändrör kreverade i beväringens hand. Det är fortfarande oklart om polisen kommer att inleda en förundersökning eller ej.