Hoppa till huvudinnehåll

Svenska reaktionen: Det är en chansning

Janne Andersson uppges vara Sveriges nya förbundskapten.
Janne Andersson uppges vara Sveriges nya förbundskapten. Janne Andersson uppges vara Sveriges nya förbundskapten. Bild: Magnus Liljegren/IBL Janne Andersson

IFK Norrköpings guldtränare Janne Andersson blir Sveriges nya förbundskapten i fotboll. Det beskedet får vårt grannland att vakna till liv. ”Det blir en otrolig press på Janne."

I en intervju med Expressen säger den före detta storspelaren och radioexperten Ralf Edström att Janne Andersson inte var ett väntat namn.

– Det var en överraskning, men det är ett otroligt spännande val. Och det är inte första gången det blir något oväntat, säger Edström.

– Det blir en otrolig press på Janne. Många kommer att ha åsikter. Det är inte ett lätt jobb.

Spännande val

Radiosportens expert Richard Henriksson är också överraskad.

– Om de här uppgifterna stämmer, blir det intressant att höra om han var förstaval. Han kanske har presenterat en bra plan för vad han vill göra och utveckla landslaget.

I sociala medier har reaktionerna också haglat bland fotbollspersonligheter i Sverige. Bland annat skriver tv-experten Jens Fjellström att det är ett spännande val. ”Bra ledarskap, duktig på att bygga en tydlig spelidé som fungerar åt båda håll.”

Gillar skrällvalet

Sportbladets krönikör Simon Bank skriver i en krönika att det här är en sympatisk lösning. Bank anser att Sverige får en förbundskapten som är lätt att tycka om. Om det räcker till på posten som förbundskapten är en annan fråga.

– Kan han hantera de största stjärnorna och de ännu större miljöerna? Det vet vi inte, vi kan bara tro att det han gjort här fungerar där. Att vi kommer att hoppas det vet jag redan med säkerhet. Janne Andersson är den sortens människa. Man unnar honom allt gott.

Expressens krönikör Mathias Lühr skriver att det här är en chansning, men han gillar skrällvalet.

– Wow! Det var första känslan. Kul. Det var den andra. Det är också ett populistiskt namn, men det är ett på många sätt positivt populistiskt namn som jag ser det.

"En atombomb för oss"

I den regerande svenska mästaren IFK Norrköping kommer avslöjandet också som en stor överraskning.

– Lika mycket atombomb för oss, inte hört ett ord, skriver målvakten David Mitov Nilsson i ett sms till Sportbladet.