Hoppa till huvudinnehåll

Belgiska polisen publicerar ny video på eftersökt terrorist

Mannen i vit jacka och hatt misstänks ha deltagit i terrordådet i Bryssel.
Mannen i vit jacka och hatt misstänks ha deltagit i terrordådet i Bryssel. Mannen i vit jacka och hatt misstänks ha deltagit i terrordådet i Bryssel. Bild: Olivier Hoslet / EPA Belgien,terrorattacker,Bryssel-Zaventem flygplats,Terrordåden i Bryssel 2016,Bryssel

Polisen i Belgien har släppt en ny video på den misstänkta terrorist som tros ha flytt från flygplatsen Zaventem medan två av hans kumpaner sprängde upp sig själva. Videon visar hur polisen tror att mannen rört sig efter att han lämnade flygplatsen.

Under klippet som publicerats på Youtube har polisen skrivit en ingående beskrivning av hur man tror att mannen lämnat flygplatsen och vart han gått sedan.

Den här mannen i vit jacka misstänks ha deltagit i terrordådet i Bryssel.
Den här mannen i vit jacka misstänks ha deltagit i terrordådet i Bryssel. Den här mannen i vit jacka misstänks ha deltagit i terrordådet i Bryssel. Bild: Olivier Hoslet / EPA terrorattacker,Terrordåden i Bryssel 2016,Bryssel-Zaventem flygplats,Bryssel,Belgien

Polisen tror att ”mannen i hatt” som han kallas efter att han lämnat flygplatsen ska ha tagit sig vidare mot Leuvensesteenweg, vilket är en stor väg nära flygplatsen. Han ska ha nått vägen nästan 50 minuter efter att explosionerna inträffade på flygplatsen.

Nästan en timme senare ska han ha fångats på en övervakningskamera i Schaerbeek, alltså den förort där man tror att terroristerna planerat sina attacker. Här utan den regnjacka han tidigare haft på sig.

I bilderna från en övervakningskamera ser man den misstänkta mannen i blå skjorta.
I bilderna från en övervakningskamera ser man den misstänkta mannen i blå skjorta. I bilderna från en övervakningskamera ser man den misstänkta mannen i blå skjorta. Bild: Belgian Federal Police / EPA Terrordåden i Bryssel 2016,terrorattacker,Bryssel-Zaventem flygplats,Belgien

Polisen ber nu vittnen som kan ha sett den misstänkte mannen att höra av sig. Polisen letar också efter den misstänktes regnjacka, som sägs vara viktig för utredningen och kan innehålla viktiga spår.

Det var den 22 mars som Bryssel skakades av terrorattacker som dödade 32 personer.