Hoppa till huvudinnehåll

Janne Andersson: Förbundskapten är drömjobbet

Janne Andersson tar över i Sverige efter Erik Hamrén.
Janne Andersson tar över i Sverige efter Erik Hamrén. Janne Andersson tar över i Sverige efter Erik Hamrén. Bild: ALL OVER PRESS Janne Andersson,Sveriges herrlandslag i fotboll

Sveriges nye förbundskapten i fotboll, Janne Andersson, mötte media idag i Stockholm. För mig är detta det finaste jobbet man kan få som fotbollstränare i Sverige, konstaterade han med ett pinfärskt fyraårigt avtal på fickan.

Andersson gör sin sista match som tränare för sin nuvarande arbetsgivare IFK Norrköping den 29 maj mot Elfsborg. Efter det inleds förbundskaptensjobbet.

Andersson fick många frågor på den direktsända presskonferensen.

Bland annat om Zlatan?

– Omöjlig fråga i och med att jag inte vet om Zlatan vill spela eller inte. Jag har inte pratat med Zlatan så jag har ingen aning, konstaterade Andersson enligt SVT Sport.

Andersson kommer att tillsammans med förbundet vaska fram en stab åt sig och också en tydlig assisterande tränare. I VM-kvalet som inleds till hösten spelar Sverige i samma grupp som Holland, Frankrike, Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg.

Erik Hamréns sista jobb som förbundskapten (sen 2009) blir att leda Sverige i EM-slutspelet, där laget spelar i samma grupp E med Belgien, Italien och Irland.