Hoppa till huvudinnehåll

Musikalklubb lockar många elever i Hangö

I Hangö är ovanligt många elever intresserade av att delta i årets musikalklubb i Hangö centralskola. På fredag (8.4) visar de Djungelboken en gång till. I Degerby visar man också en barnpjäs nu i april.

Hangö centralskola ordnar för tredje gången en musikalklubb. Den här vårterminen är hela 50 elever av de 125 som finns i årskurserna 4-6 med i klubben. Många elever kommer till klubben efter skoltid.

Allmänheten får se Djungelboken

En musikal om Djungelboken är elevernas slutproduktion. Skolan beslöt att ordna en extra föreställning eftersom intresset för klubben blev så stort.

Minea Harjanne, Vanessa Sannholm, Cornelia van Kasteel och Julia Sundäng hjälper varandra med dräkterna.
Minea Harjanne, Vanessa Sannholm, Cornelia van Kasteel och Julia Sundäng hjälper varandra med dräkterna de har i musikalen Djungelboken. Minea Harjanne, Vanessa Sannholm, Cornelia van Kasteel och Julia Sundäng hjälper varandra med dräkterna. Bild: Yle/Marica Hildén julia sundäng

Emma Ojala (apkung Louie) och Sofia Eronen som spelar Bagheera.
Emma Ojala spelar apkungen Louie och Sofia Eronen är Bagheera. Emma Ojala (apkung Louie) och Sofia Eronen som spelar Bagheera. Bild: Yle/Marica Hildén sofia eronen

På fredag (8.4) kan allmänheten se Djungelboken i Hangö centralskolas gymnastiksal. Det kostar fem euro för en vuxen och tre euro för barn under 18 år.

Tre klubbar

Klubben är indelad i tre delar: dramaklubb, dansklubb och pysselklubb.

Klasslärare Charlotta Mattsson-Sundell har lett dramaklubben där man ser alla gamla bekanta: Mowgli, Bagheera, Kaa, Shere Khan, Baloo, Överste Hathi och många flera.

Dansklubben har letts av Sofie Stenman. Dansarna är nöjda över att de själva har fått hitta på koreografin.

Klasserna 4-6 i Hangö centralskola visar musikalen Djungelboken.
De som dansar i Djungelboken heter Fanny Augustsson, Alexia Bäckström, Ronja Granqvist, Eveliina Heinänen, Alicia Jarner och Emelie Lindberg. Klasserna 4-6 i Hangö centralskola visar musikalen Djungelboken. Bild: Yle/Marica Hildén västnyland

De säger att det har varit väldigt lätt att hitta på rörelserna och att det var enkelt att komma överens om hur danserna skulle byggas upp.

Klasserna 4-6 i Hangö centralskola visar musikalen Djungelboken.
Vargarna funderar vad de ska göra med människovalpen som de hittat. Klasserna 4-6 i Hangö centralskola visar musikalen Djungelboken. Bild: Yle/Marica Hildén västnyland

De som deltagit i pysselklubben har sytt scenkläder och gjort rekvisitan tillsammans med läraren Jenny Mattsson.

Barnpjäs i Degerby

Det är inte bara i Hangö som intresset är stort för scenkonst. I Degerby, Ingå, har en barnpjäs premiär på Furuborg på lördag den 9 april klockan 16.

En grupp barn har repeterat hösten 2015 och ger nu fyra föreställningar. Pjäsen heter Cirkus Marmira och passar för barn i lågstadieålder och äldre.

Övriga föreställningar är den 17.4, 23.4 och 24.4. Alla föreställningar visas klockan 16.00.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland