Hoppa till huvudinnehåll

Är det här historiens sämsta Mastersstart? Els missade fem enkla puttar på första hålet

Ernie Els första runda i Masters förstördes redan på det första hålet.
Ernie Els första runda i Masters förstördes redan på det första hålet. Ernie Els första runda i Masters förstördes redan på det första hålet. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Ernie Els

Sex korta puttar krävdes på samma hål. En total mardröm för vilken hobbygolfare som helst. Men osannolikt nog det som drabbade fyrfaldige majorvinnaren Ernie Els på första hålet i årets Masters.

Jordan Spieth leder årets Mastersturnering efter övertygande spel på den första rundan, men det stora samtalsämnet efter den första dagen var Ernie Els öppning. Redan efter det första hålet låg sydafrikanen på fem slag över par, efter en lång rad parodiska missar på greenen.

– Jag kan inte förklara vad som hände. Det måste finnas något uppe i huvudet som gör att du helt enkelt inte kan göra det som du normalt kan. Det får folk att sluta spela golf. Det är oförklarligt, sade Els.

Se ett klipp på Els missar på The Guardians webbplats.

Orutin kan Els åtminstone inte skylla på. Golflegendaren gjorde sin 22:a start i Masters, men något liknande har han inte varit med om tidigare.

– Putten var en meter lång. Jag har satt tusentals lika långa puttar men nu missade jag och kunde inte komma igen. Sen tappade jag räkningen i nåt skede …

– Jag vet inte hur jag lyckades slutföra rundan, sade Els som skärpte sig efter katastrofstarten och till slut gick runt på 80 slag, åtta över par.