Hoppa till huvudinnehåll

Kryss i ”El Kloppico” – allt avgörs på Anfield

Liverpools tränare J¨rgen Klopp omfamnar Dortmunds målskytt Mats Hummels efter att lagen spelat 1-1 i den första kvartsfinalen.
Liverpools tränare Jürgen Klopp omfamnar Dortmunds målskytt Mats Hummels efter att lagen spelat 1-1 i den första kvartsfinalen. Liverpools tränare J¨rgen Klopp omfamnar Dortmunds målskytt Mats Hummels efter att lagen spelat 1-1 i den första kvartsfinalen. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Jürgen Klopp

Jürgen Klopp lyckades tysta sin gamla hemmapublik när han återvände till Dortmund med sin nya klubb Liverpool. 1–1 i det första mötet i Tyskland ger det engelska laget ett bra utgångsläge inför returen.

Det första mötet i duellen som tyska medier snabbt döpte till ”El Kloppico” blev inget målkalas eller hejdundrande fotbollsunderhållning.

Efter att bägge lagens fans före match hyllat Liverpooltränaren Jürgen Klopp och tillsammans sjungit sin gemensamma signatur ”You’ll Never Walk Alone” lyckades bortalaget effektivt ta udden av den tyska ligatvåans anfallsspel.

Divock Origi tystade definitivt hemmapubliken då han gav Liverpool ledningen i första halvlek. Strax efter paus kvitterade Mats Hummels för Dortmund men 1–1 stod sig tiden ut och ger ett intressant utgångsläge inför returen.

Den engelska tabellnian är utan tvekan mest nöjd när dubbelmötet är halvvägs.

– Jag är ganska säker på att många trodde att vi skulle komma hit och förlora med 0–2, 0–3 eller 0–4. Men vi lyckades skapa press och spelade bra framför vårt mål. Det här är ett bra resultat, sammanfattade tillställningens huvudperson Klopp.

Europa League, kvartsfinal 1/2:

Athletic Bilbao–Sevilla 1–2 (0–0)
Borussia Dortmund–Liverpool 1–1 (0–1)
Braga–Sjactar Donetsk 1–2 (0–1)
Villarreal–Sparta Prag 2–1 (1–1)

Läs också