Hoppa till huvudinnehåll

Tamminen lugn inför returen: ”Vi är åtminstone ett par steg före”

Teemu Tamminen lyckades bra i det första mötet mot Luxemburg.
Teemu Tamminen lyckades bra i det första mötet mot Luxemburg. Teemu Tamminen lyckades bra i det första mötet mot Luxemburg. Bild: EPA/KIMMO BRANDT/All Over Press Teemu Tamminen

Femmålssegern borta i Luxemburg ger handbollsherrarna ett utmärkt utgångsläge inför returmötet i Karis. Efter den första matchen vet elvamålsskytten Teemu Tamminen att Finland är det bättre laget.

– Vi hade en väldigt bra stämning i laget inför matchen. Vi hade aldrig någon känsla av att vi kan förlora. Vi var laddade på rätt sätt, förklarar Teemu Tamminen.

Tamminen var Finlands bästa målskytt när landslaget i EM-förkvalets första match på bortaplan slog Luxemburg med 27–22. Ett resultat som skapar lugn inför returen.

– Siffrorna hade kunnat vara ännu större i vår favör. Jag själv missade några bra lägen. Vi vet hur de spelar och fick dem att ta skotten som vi ville. Tuomas (Laitinen) spelade bra i mål och vi kom åt att kontra, förklarar Tamminen.

Känns det som att ni helt enkelt är det bättre laget?

– Vi har bra spelare att sätta på samtliga positioner. De har bra backar, men annars är det tunnare. Vi är åtminstone ett par steg före.

Yle Sporten når Tamminen under en mellanlandning i Amsterdam. Laget återvänder till Finland på fredag, med lätt träning och strandbastu på kvällsprogrammet. Och två matcher på tre dagar med en resdag emellan är inget som stör Tamminen.

– Som Cocksspelare är det här ingenting, vi är vana från den baltiska ligan. Flygen är korta och nu äter vi bra här i Amsterdam, säger Tamminen som ser fram emot hemmamötet.

– Det var bra att få inleda borta. Jag själv tycker om att spela i Karishallen och hoppas att det blir fullsatt. Jag litar på att vi får ett bra publikstöd.

Returmatchen mellan Finland och Luxemburg sänds i TV2 klockan 16 på lördag med svenskt referat av Kristian Karlsson och Olle Stenius.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport