Hoppa till huvudinnehåll

Ulf Karlsson ber Zlatan om ursäkt: ”Djupt beklagligt”

Zlatan Ibrahimovic, PSG, april 2016.
PSG-stjärnan Zlatan Ibrahimovic. Zlatan Ibrahimovic, PSG, april 2016. Bild: All Over Press Zlatan Ibrahimović

Sveriges tidigare förbundskapten i friidrott skapade en storm när han anklagade fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic för dopning. Nu ber Ulf Karlsson om ursäkt i ett öppet brev – men han hotas fortfarande av stämning.

Det var på torsdagen som Ulf Karlsson kom med sitt utspel. Friidrottstränaren sade sig vara övertygad om att Zlatan Ibrahimovic använt dopning under sin tid i Juventus.

– Zlatan gick upp tio kilo muskler på ett halvår. Det är omöjligt att göra det på så kort tid, sade Karlsson bland annat.

Ibrahimovic agent Mino Raiola hotade stämma Karlsson för förtal – och det ser nu ut att bli verklighet. NWT-reportern Per Mårtensson, som rapporterade om Karlssons uttalande, har kontaktats av Ibrahimovic advokat.

– Han sa att de skulle gå vidare med ärendet och att om det skulle bli en förhandling skulle den bli här i Karlstad. Han ville att jag skulle vittna, berättar Mårtensson till NWT.

Ber om ursäkt

Ulf Karlsson svarar nu med ett öppet brev, som nyhetsbyrån TT har publicerat, där han ber om ursäkt till Ibrahimovic.

Läs hela brevet nedan:
"Under debatten uttryckte jag mig både otydligt och olyckligt om Zlatan Ibrahimovic. Jag förstår nu, i efterhand, att det jag sa kan uppfattas som ett utpekande och det är djupt beklagligt. Det var inte alls min avsikt. Jag vill därför be Zlatan och övriga som kan ha tagit illa upp om ursäkt för mina insinuerande uttalanden. Jag har, alltsedan jag själv blev idrottsledare, alltid stått upp emot all form av dopning. Jag hoppas att mina olyckliga formuleringar i detta fall inte skadar uppfattningen om Zlatan, som jag anser vara den största fotbollsspelare vi haft i landet."