Hoppa till huvudinnehåll

Rönnberg bitter trots kvalbiljett: "Vill alltid vinna"

Nico Rönnberg var besviken på lördagens resultat.
Nico Rönnberg var besviken på lördagens resultat. Nico Rönnberg var besviken på lördagens resultat. Bild: Yle/Patric Westerlund nico rönnberg

Finland fixade en plats i EM-kvalet, men någon stor insats stod landslaget inte för hemma mot Luxemburg. Det känns tråkigt att förlora på hemmaplan, säger Benny Broman.

Efter femmålsseger i Luxemburg i det första mötet hade Finland ett mycket bra utgångsläge inför lördagens retur. Finland klarade av att ta sig vidare till EM-kvalet, men det blev samtidigt förlust i Karis.

Det gjorde ingen glad i det finländska lägret.

– Vi är tävlingsmänniskor och vill vinna. Det märker man. Vi gör allt för att vinna. Självklart känns det bittert att förlora då, säger Nico Rönnberg till Yle Sporten.

Sämre hemma

Det enda målet med dubbelmötet var givetvis att fixa avancemang, men …

– Det är roligt att gå vidare, men samtidigt känns det tråkigt att förlora på hemmaplan. Vi missade väldigt mycket, säger Benny Broman till Yle Sporten.

– Vi spelade betydligt sämre i hemmamatchen. Men deras utvisningar i början gjorde att rytmen försvann. Jag har nog aldrig upplevt en sådan matchstart tidigare.

Luxemburg tog sex utvisningar i rask takt, men trots det lyckades Finland inte rycka ifrån.

– Sett över hela matchen har vi mycket att bättra på i försvarsspelet. I andra sjabblade vi också lite, men tack vare några snabba mål var det aldrig någon fara, säger Rönnberg.

Får tuffa matcher

På torsdag lottas kvalgrupperna och i november börjar kvalspelet. Broman säger att avancemanget var en nödvändighet för Finland.

– Det är jätteroligt att gå vidare. Det är där vi vill vara och ska vara för att utvecklas. Nu får vi möta stora nationer som ger stenhårt motstånd.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport