Hoppa till huvudinnehåll

”Sällan sett en så urusel domare”

Ville Lång åkte ut i kvartsfinalen i Finnish Open.
Ville Lång åkte ut i kvartsfinalen i Finnish Open. Ville Lång åkte ut i kvartsfinalen i Finnish Open. Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Ville Lång

Ville Lång förlorade sin kvartsfinal i Finnish Open. Efter nederlaget rasade han mot domarnivån. Han kunde inte reglerna, säger Finlands badmintonetta.

Efter två segrar i fredags mötte Ville Lång litauern Kestutis Navickas i kvartsfinalen i Finnsh Open. Navickas tog hem det första setet solklart med 21–6, medan Lång knep det andra med 21–10.

I det avgörande setet blev det jämnt, men Navickas tog sig till semifinal efter vinst med 23–21.

Efterspelet handlade däremot inte om matchen i sig själv. I stället gick Lång till attack mot domarna.

– Jag har sällan sett en så urusel domare i en sådan här tävling. Han kunde inte reglerna. Jag kan dem också dåligt, men åtminstone bättre än han, säger Lång till Yle Sporten.

Avgjorde det kvartsfinalen?

– Nej, det avgjorde inte. Han spelade bra och jag kunde koncentrera mig på matchen ändå, men det är synd att vi hade en så skit domare. Spelarna är proffs, men domarna höll hobbynivå. Det är irriterande.

Har köpt biljett till Rio

Lång går en tuff kamp om att fixa en plats till OS i Rio de Janeiro. Han säger att resultatet i Vanda var skapligt med tanke på det.

– Jag kanske tar mig förbi någon spelare på rankningen. Största delen av min värsta motståndare förlorade redan i fredags.

Och även om Långs biljett till Rio inte är klar, är han på väg dit.

– Jag har köpt en biljett till Rio. Det skulle vara lite generande om jag ska åka dit på semester i sommar.