Hoppa till huvudinnehåll

Tungt för Arsenal – titeln allt längre bort

Andy Carroll satte tre mål för West Ham, men det räckte inte till full pott.
Andy Carroll satte tre mål för West Ham, men det räckte inte till full pott. Andy Carroll satte tre mål för West Ham, men det räckte inte till full pott. Bild: Rex Features/All Over Press Andy Carroll

Tio poäng. Det försprånget ska Arsenal knapra in på Leicester under de sista Premier League-omgångarna. I ett sanslöst derby mot West Ham tappade Gunners ännu mer terräng i guldstriden.

Varken West Ham eller Arsenal hade råd att tappa poäng i lördagens Londonderby på Upton Park. Hemmalaget West Ham jagar fjärdeplatsen och en biljett till nästa säsongs Champions League. Arsenals läge i guldstriden börjar vara allt mer prekärt och en vinstrad är ett måste för att kunna hinna ikapp Leicester.

Derbyt började strålande för Arsenal. Mesut Özil och Alexis Sanchez skickade upp Gunners i en 2–0-ledning – efter en matchinledning där Hammers åtminstone borde ha haft ett mål godkänt.

I en osannolik avslutning av första halvlek hann West Ham ändå ikapp. Andy Carroll tryckte in två mål – och när samme Carroll sopade in 3–2 i början av den andra halvleken såg Arsenal ut att ha satt sin sista potatis i guldstriden.

Med tjugo minuter kvar prickade ändå mittbacken Laurent Koscielny in 3–3 på en fast situation.

Arsenal längre från titeln

Otroligt nog slutade målkalaset där. Koscielny fick sista ordet, men ingen vandrade därifrån nöjd.

Manchesterklubbarna City och United kan göra ett litet ryck mot West Ham under helgens omgång. City fullbordade sin del när laget slog West Bromwich hemma på Eastlands efter lite besvär. Siffrorna blev 2–1 till City.

För Arsenals del glider ligatitelchanserna allt längre bort. Med sex matcher att vinka på ligger Gunners tio poäng efter Leicester.

Både Leicester och tabelltvåan Tottenham spelar på söndag. Leicester möter Sunderland på bortaplan, Tottenham har en hemmadust mot Manchester United på programmet.

Resultat:
West Ham–Arsenal 3–3 (2–2)
Aston Villa–Bournemouth 1–2 (0–1)
Crystal Palace–Norwich 1–0 (0–0)
Southampton–Newcastle 3–1 (2–0)
Swansea–Chelsea 1–0 (1–0)
Watford–Everton 1–1 (1–1)
Manchester City–West Bromwich 2–1 (1–1)

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen

  Ägaren skötte hela gården ensam i ett år.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötdjur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport