Hoppa till huvudinnehåll

Kuqi: Domarlinjen gynnar inte oss

Shefki Kuqi efterlyser jämlik behandling.
Shefki Kuqi efterlyser jämlik behandling. Shefki Kuqi efterlyser jämlik behandling. Bild: All Over Press Shefki Kuqi

PK-35:s Njazi Kuqi åkte på en utvisning i derbyt mot HIFK. Klubben straffar honom – och samtidigt ger brorsan Shefki ligadomarna en känga.

I lördagens derby såg Njazi Kuqi, som prickade in två mål i premiären mot RoPS, rött. Han fick helt korrekt en utvisning.

Den hetlevrade PK-35-tränaren Shefki Kuqi kom inte till presskonferensen efter matchen. I en intervju med Ilta-Sanomat säger han så här om det:

– Det är bättre att jag koncentrerar mig på vad det egna laget sysslar med. För en vecka sedan användes mina citat fel och det vill jag inte ska upprepas, säger han.

"Ett dumt rött kort"

Kuqi säger att hans lillebror får straff från klubben efter det röda kortet.

– Det var ett dumt rött kort och vi har regler för det. Det gäller alla, även Njazi. Jag har stängt av större spelare från träningar. Man måste hålla sig i skinnet.

Trots det är PK-35-tränare långt ifrån nöjd med domarlinjen i ligan.

– Jag har ett skickligt lag på benen, men tyvärr gynnar domarlinjen inte vår spelstil. Här värdesätts slitvargar och spelare som sparkar på benen mer än skickliga spelare. I andra länder skyddar man tekniska spelare.

"Vill ha lite jämlikhet"

Dessutom säger Kuqi, som har en tendens att gå het vid sidlinjen, att han behandlas annorlunda.

– Mot HIFK stod fjärdedomaren hela tiden bredvid vår bänk. HIFK:s tränare fick stå i lugn och ro. Jag vill ha lite jämlikhet.

Nykomlingen från Vanda har åkt på två förluster under upptakten av säsongen. Kuqi säger ändå att man inte ska dra för stora växlar.

– Det här betyder inte att allt är över. Efter en tredjedel av säsongen ser vi vart vi är på väg och hur högt vi kan nå.

Matchbilder från ISTV.

Läs också